موضوعات مطالب
آرشيو مطالب
صفحه ها
آمار و امكانات
درباره وبلاگ

هرچند تاكنون درباره نماز ، پایگاه ها و صفحات مجازی ارزشمندي نشر يافته است، ولي در رسانه سعی داشته ایم با نگاه نو ، تدوين و دسته بندي مناسب جوانان و نوجوانان را به این مسیر رهنمون باشیم. اين مجموعه شامل بخش ها و موضوعات مختلفي شامل : جايگاه والاي نماز در ميان عبادت ها ،آثار و برکات نماز بر روي فرد و جامعه و نقش نماز در زندگي و روش هاي آن معلوم مي گردد. و دراین راستا راهكارهاي جذب كودك و نوجوان به نماز مانند: تشويق و تحسين، كردار نه گفتار، اخلاق خوش و اُنس با كودك و نوجوان، ميانه روي و... با بیان حکایات ، احادیث ، الگوها و... آورده شده است. باشد که این مجموعه ما و فرزندانمان را در مسیر برپا كنندگان نماز یاری گر باشد.
سایر امکانات
پيامبر صلى‏ الله‏ عليه‏ و‏ آله : اگر بنده ارزش ماه رمضان را بداند، آرزو مى كند كه سراسر سال، رمضان باشد
مهندسی فرهنگ اقامه نماز در کلام وپیام رهبر معظم انقلاب
 اقامه نماز از مهمترین شاخص‌های یک جامعه دینی است و توصیه متون دینی بر توسعه کمی و کیفی اقامه نماز در جامعه اسلامی است و بدون شک اقامه این فریضه دارای رمز و رازی است که برخی ابعاد وآثار آن جز برای اصحاب معرفت آشکار نگردیده است اما برای اهتمام بیشتر متولیان حکومت اسلامی به این فرضیه و پرداختن به تمام ابعاد آن شایسته است به چند اصل در باب اقامه نماز توجه گردد.

 همچنین درتعریف مهندسی فرهنگ می فرمایند:" مهندسی فرهنگ این است که با رویکرد سیستمی اجزاء فرهنگ اعم از فرهنگ ملی، فرهنگ عمومی، فرهنگ تخصصی ، فرهنگ سازمانی ، در مجموعة فرهنگ جانمایی شده و روابط آنها بخوبی تنظیم شود. ضعف‌های اجزاء و روابط آنها برطرف شود." (بیانات- 1383)
فرهنگ اقامه نماز یکی از موارد فرهنگ تخصصی می‌باشد که مقام معظم رهبری در راستای تفکر فراگیر مهندسی فرهنگ به صورت اختصاصی در دهها پیام به اجلاسهای سراسری نمازوسخنرانیهای مختلف به آن توجه نموده و شاخص‌های اصلی مهندسی اقامه نماز را تبیین و گوشزد نموده است.
درهمین راستا تلاش برآن است تا محورهای اساسی پیام و بیانات معظم له در ارتباط با اقامه نماز احصاء و متناسب با شاخص‌های مدیریت و مهندسی فرهنگ تنظیم شود بر این اساس درشماره های بعدی به اهمیت و تبیین رسالت اقامه نماز ، اهداف کوتاه مدت و بلند مدت و همچنین  دست آوردها و نتایج  قابل پیش بینی ، راهبردها و نمونه‌ای از طرح‌ها اشاره خواهیم کرد

سایت  اقامه نماز استان قم


برچسب :
نوشته شده در شنبه 1393/10/20 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
در مورد چگونگی نماز اولیه که پیامبر(ص) می خواندن، چگونه بود؟
شخصیتی مانند پیامبر(ص) بهتر از دیگران می دانسته که چه روشی مناسب تر است.علاوه بر اینکه در این گونه موارد مهم حتی خود پیامبر(ص) به تعلیم الهی و از طریق جبرئیل امین روش وضو و نماز را فرا می گرفته است و در حقیقت برای عبادت واقعی باید از جهت شکل و محتوا تابع بود.
جهت توضیح بیشتر توجه شما را به مطالب زیر جلب می کنیم:
الف. در رابطه با اختلاف شیعه و اهل سنت در مورد وضو، نماز و سجده بر مهر توجهتان را به مطالب زیر جلب می نماییم:
درابتدا ذکر یک مطلب به عنوان مقدمه و به صورت کلی لازم است : به اعتقاد شیعه امامیه , هیچ کس جز نبی اکرم (ص ) حق تشریع , تفسیر و تبیین احکام الهی را ندارد. پیامبر اکرم (ص ) از طریق اتصال به منبع غیب , از احکام الهی مطلع می شدند و مأمور به تبلیغ این احکام بودند. پس از پیامبر اسلام طبق نص و تصریح ایشان , ائمه (ع ) برای تبیین احکام الهی (و نه تشریع آن) منصوب شده اند. از جمله طبق حدیث مورد اتفاق جمیع فرق مسلمین : «انی تارک فیکم الثقلین کتاب الله و عترتی ما ان تمسکتم بها لن تضلوا ابدا ; دو شیء گرانبها میان شما باقی می گذارم : کتاب خدا و اهل بیتم , مادامی که به این دو چنگ بزنید گمراه نخواهید شد».
اگر ائمه (ع ) حکمی یا کیفیت عملی را بیان می کنند, صرفا بیان حکم الهی و نحوه عمل و سیره رسول اکرم (ص ) است و از پیش خود چیزی را تشریع نمی کنند. منشأ پیدایش برخی تفاوت ها در کیفیت نماز و وضو، به دو عامل اساسی برمی گردد:
1- دور شدن از عصر حضور پیامبراکرم (ص ) و پیدایش سؤالات جدید: با رحلت رسول اسلام , دوران دسترسی به کسی که مبین حکم الهی بود به سر رسید. با گذشت زمان و دور شدن از عصر نبی اکرم و پیدایش مسائل و سؤالات جدیدی در زمینه های مختلف (از جمله در زمینه مسائل مربوط به نماز و وضو) اهل سنت - که راه دسترسی به بیانگر حکم الهی رابسته می دیدند - برای یافتن پاسخ سؤالات خود, با اجتهاد و سلیقه خود به پاسخ آنها پرداختند.

برچسب :
نوشته شده در جمعه 1393/10/19 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
نمازت را تند می خوانی؟!

راه پیشگیری از عجله در نماز

حضرت ثامن الائمه « علیه السلام » چنین فرموده اند: « چون خواستی به نماز بایستی با حال کسالت ، خواب آلودگی ، عجله و شتاب و لهو و بازی نایست؛بلکه نماز را با آرامش و وقار به جای آور.»

این سبـک شمردن صورت هایمختلف دارد یعنی: تاخیر از اول وقت، با عجله خواندن، آداب حضور را مراعات نکردن، درنماز ظاهراً و باطناً بازی نکردن، لباس و نظافت و اینها را مراعاتنکردن خلاصه سبک شمردن.

حضرت زهرا سلام الله علیهــا سوال می کند که کســی که نمــازش را سبک بشمارد چه می شود؟

« قال رسول الله ( صل یالله و علیه وآله ) : یا فاطمه مَن تَهاون بصلاتهمن الرجال و النساء »، فرمود: یا فاطمه کسی که نمازش را سبک بشمارد از مـردها و زنـها، « ابتلاه اللهُ بخمس عشرة خصلة »، خدا او را به 15 خصلت مبتلا می کند ( خیلی تهدید کننده است ) ، « ستٌ منها فی دار الدنیا و ثلاث عند موتها و ثلاث فی قبره و ثلاث فی القیامة اذا خرج من قبره »، شش تا در زندگـی دنیــــا و سه تا در وقت مرگ و سه تا در قبـر و بــرزخ و سه تای دیگر در قیــامت است وقتـــی از قبرش خارج می شود.

« فاما اللواتی تصیبه فی دار الدنیا »، اما شش خصلتی که خدا پیش می آورد دردنیا برای کسانی که نمــاز را کوچک می شمارند:


برچسب :
نوشته شده در جمعه 1393/10/19 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
نماز جماعت، شرط شهادت و گواهی

شمس‌الدین محمد بن حمزه قناری در زمان سلطان بایزید، قاضی آستانه بود. روزی بین دو نفر نزاعی پیش آمده بود که برای رفع آن پیش قاضی رفتند. از قضا، شاهد یکی از طرفین نزاع، بایزید بود. سلطان بایزید شهادت داد، ولی قاضی شهادت او را قبول نکرد. سلطان علت را پرسید. قاضی گفت: تو در نماز جماعت حاضر نمی‌شوی. از آن پس، بایزید در مقابل قصر خود مسجد ساخت و همیشه در نماز جماعت شرکت می‌کرد».1



برچسب :
نوشته شده در جمعه 1393/10/19 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
تقیّد به نماز جماعت

«ربیع بن خثیم، علیل و فلج شد، اما باز هم دست از نماز جماعت برنداشت. هر روز دست او را می‌گرفتند و او پای بر زمین می‌کشید و خودش را به نماز جماعت می‌رساند. شخصی به ربیع گفت: تو اگر در خانه بمانی و نمازت را در خانه بخوانی، بهتر است و بر تو جرمی نیست. ربیع در جواب گفت: هرکس صدای «حی علی الصلاه» را شنید، لازم است که اجابت کند، اگر چه در رفتن به زحمت بیفتد».1



برچسب :
نوشته شده در جمعه 1393/10/19 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
حر و نماز جماعت امام حسین علیه السلام

وقت نماز فرا رسید، امام خواست با یارانش نماز بخواند. امام اذان ظهر را گفت و قبل از نماز بین دو لشکر ایستاد و رو به سپاه حر کرده، خطبه‌ای خواندند و اتمام حجت کردند. پس از پایان خطبه و گفتن اذان ظهر، امام رو به حر کرد و فرمود: شما با اصحابت نماز بخوان و من هم با اصحاب خود نماز می‌خوانم. حر گفت: ما نیز به شما اقتدا می‌کنیم و در نتیجه، هر دو سپاه به امام حسین علیه السلام اقتدا کردند و نماز ظهر را خواندند».1



برچسب :
نوشته شده در جمعه 1393/10/19 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
نماز جماعت با خانواده

«مردی خدمت رسول خدا صلی الله علیه و آله رسید و عرض کرد: من صحرانشینم. در آنجا مسجد و امام جماعتی نداریم. در خانه‌ام اذان می‌گویم و با خانواده و غلامانم نماز جماعت می‌خوانیم. آیا این نماز جماعت محسوب می‌شود؟ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: آری. آن مرد عرض کرد: گاهی غلامانم نیستند و با زن و بچه‌ام نماز می‌خوانیم. آیا این نماز جماعت به حساب می‌آید؟ رسول خدا صلی الله علیه و آله در پاسخ فرمود: آری. عرض کرد: گاهی بچه‌هایم به دنبال گوسفندان می‌روند و تنها با همسرم نماز جماعت می‌خوانیم. آیا نماز جماعت محسوب می‌شود؟ فرمود: آری. عرض کرد: زنان هم گاهی عذر دارند و من اذان می‌گویم و به تنهایی نماز می‌خوانم. آیا این هم نماز جماعت به حساب می‌آید؟ رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: آری این هم نماز جماعت است؛ «المومن وحده جماعه؛ نماز مؤمن به تنهایی جماعت است».1



برچسب :
نوشته شده در جمعه 1393/10/19 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
سفــارش بـه نمـاز جمعـه
سفارش به نماز جمعه

در آیه 6 سوره جمعه به این عمل عبادی سیاسی اشاره شده است. نماز جمعه قبل از هرچیز عبادت بزرگ دست جمعی است که از آثار آن می توان به لطیف شدن روح ، ششستن دل از آلودگی های گناه و زدودن زنگار قلب اشاره کرد. نکته ی دیگر این که دو خطبه دارد که دربردارنده ی انواع مواعظ ، اندرزها و امر به تقوا و پرهیزگاری است و از نظر اجتماعی و ساسی ، یک کنگره ی عظیم هفتگی است که می تواند منشا برکات زیادی شود از جمله :

1-آگاهی بخشیدن به مردم در زمینه ی معارف اسلامی و رویدادهای سیاسی و اجتماعی؛

2-ایجاد همبستگی و انسجام هرچه بیشتر میان صفوف مسلمانان؛

3-تجدید روح دینی و نشاط معنوی برای توده ی مردم مسلمان؛

4-جلب همکاری برای حل مشکلات عمومی.

به همین دلیل، همیشه دشمنان اسلام از نماز جمعه ی دارای تمام شرایط بیم داشته اند. (تفسیر نمونه،ج24،ص133)

برگرفته از کتاب "نماز، نور چشم مصطفی"


برچسب :
نوشته شده در جمعه 1393/10/19 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
نماز معراج مؤمن است یعنی چه
سفرمعراجی انسان ها از درون‌ آغاز می شود.‌‌ تنها عاملی‌ که ‌ما و قلب‌ ما رادر برابر خدا قرار می دهد نماز است.‌ نماز یعنی‌ خود را در برابر خدای‌ خود قرار دادن‌ تا از این‌ راه‌ نواقص‌ وجودی‌ خود را بفهمیم‌. گفته‌اند:" الصلوه‌ معراج ‌المومن‌" یعنی‌ نماز راه‌ عروج‌ انسان ها به سوی‌ خداوندمتعال‌ است.‌ ما که‌ به‌ نماز می‌ ایستیـم‌ و خدای‌ خود را سجده‌ می کنیم‌ خداوند کم‌کم‌ و بتدریج‌ براساس‌ اراده‌ ما و استعداد ما خود را به‌ ما معرفی‌ می کند، ما در این‌ معرفی‌ خود را و خدای‌ خود را می شناسیم‌. این‌ ارتبـاط‌ را سفر تکاملی‌ و یا سیر معراجی‌ نامیده‌اند که‌ مانند مسافرت های‌ از شهر به‌ شهر، بیابان ها و روستاها را رها نموده‌ به سوی‌ شهر بزرگ‌ حرکت‌ می کنیم‌. انسان ها در مسیر تفکر و تعقل‌، ابتدا ماسوای‌ خود را بایستی‌ به سوی‌ خود رها کنند و پشت‌ سر بیاندازند. یعنی‌ درست نیستانسان‌ ماسوای‌ خود را هدف‌ خود قرار دهد. ماسوای‌ انسان‌ یعنی‌ همین‌ دنیا و مظاهر فریبنده‌ آن.‌ مثلا" هدفش‌ مال‌ و ثروت‌ باشد و یا کسب‌ قدرت‌و یا چیزهای‌ دیگری‌ که‌ آنها را مادیات‌ می نامند

برچسب :
نوشته شده در پنج شنبه 1393/10/18 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
جایگاه نماز در اسلام
 

نماز و پایه های دین

عن ابی جعفر علیه السلام قال:

بنی الاسلام علی خمسة اشیاء:

علی الصلاة، و الزکوة و الحج و الصوم و الولایة.

امام باقر علیه السلام فرمود:

اسلام بر پنج چیز بنا شده است:

نماز، زکات، حج، روزه و ولایت اهل بیت علیهم السلام.

بحار، ج 82، ص .234


برچسب :
نوشته شده در پنج شنبه 1393/10/18 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر

X