موضوعات مطالب
آرشيو مطالب
صفحه ها
آمار و امكانات
درباره وبلاگ

هرچند تاكنون درباره نماز ، پایگاه ها و صفحات مجازی ارزشمندي نشر يافته است، ولي در رسانه سعی داشته ایم با نگاه نو ، تدوين و دسته بندي مناسب جوانان و نوجوانان را به این مسیر رهنمون باشیم. اين مجموعه شامل بخش ها و موضوعات مختلفي شامل : جايگاه والاي نماز در ميان عبادت ها ،آثار و برکات نماز بر روي فرد و جامعه و نقش نماز در زندگي و روش هاي آن معلوم مي گردد. و دراین راستا راهكارهاي جذب كودك و نوجوان به نماز مانند: تشويق و تحسين، كردار نه گفتار، اخلاق خوش و اُنس با كودك و نوجوان، ميانه روي و... با بیان حکایات ، احادیث ، الگوها و... آورده شده است. باشد که این مجموعه ما و فرزندانمان را در مسیر برپا كنندگان نماز یاری گر باشد.
سایر امکانات
پيامبر صلى‏ الله‏ عليه‏ و‏ آله : اگر بنده ارزش ماه رمضان را بداند، آرزو مى كند كه سراسر سال، رمضان باشد
نماز جمعه

نماز جمعه

دو رکعت است و مثل نماز صبح مى باشد. این نماز داراى دو قنوت است . قنوت اول قبل از رکوع رکعت اول و قنوت دوم پس از رکوع رکعت دوم است . نماز جمعه داراى دو خطبه است که مانند اصل نماز، واجب بوده و باید توسط امام جمعه ایراد شود. بدون این دو خطبه ، نماز جمعه محقق نمى شود و واجب است دو خطبه را قبل از نماز جمعه بخواند.


برچسب :
نوشته شده در پنج شنبه 1395/3/27 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
نماز جمعه
صدای اذان بلند شد و مردم گروه گروه برای شرکت در نماز جمعه به مسجد آمدند و به خطبه های پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله گوش فرا دادند. ناگهان، طبل ها به صدا در آمد و موسیقی نواخته شد. مردم دانستند کاروان مواد غذایی از شام به مدینه آمده است. این بهترین فرصت بود که مردم خود را به کاروان برسانند و نیازهای غذایی خود را بر آورده کنند؛ چون مردم در آن سال گرفتار خشکسالی و گرسنگی شده بودند و قیمت اجناس چند برابر بود. از سویی اگر دیر می رسیدند، مواد غذایی مرغوب و ارزان قیمت فروخته می شد و آنان گرسنه می ماندند.
ناگهان در حالی که پیامبر به خواندن خطبه مشغول بود و مسائل روز مسلمانان را بیان می کرد، مردم گروه گروه از جا برخاستند، از مسجد بیرون آمدند و خود را به خدیجه رئیس کاروان رساندند و مشغول معامله شدند. از آن همه جمعیت، تنها دوازده مرد و یک زن در مسجد باقی ماندند. در اینجا آیه های زیر نازل شد و آنان را سخت سرزنش کرد و به شرکت در نماز جمعه فراخواند:1
ای کسانی که ایمان آورده اید! هنگامی که برای نماز روز جمعه اذان گفته شود، به سوی ذکر خدا بشتابید و خرید و فروش را رها کنید که این برای شما بهتر است، اگر می دانستید. و هنگامی که نماز پایان گرفت، در زمین پراکنده شوید و از فضل خدا بطلبید و خدا را بسیار یاد کنید. شاید رستگار شوید. هنگامی که آنان تجارت یا سرگرمی و لهوی را ببینند، پراکنده می شوند و به سوی آن می روند و تو را ایستاده به حال خود رها می کنند. بگو: آنچه نزد خداست بهتر از لهو و تجارت است و خداوند بهترین روزی دهندگان است. (جمعه: 9 ـ 11)


برچسب :
نوشته شده در جمعه 1393/11/3 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
نماز جمعه

نماز جمعه، یکی از دستورهای مؤکد اسلام است که در مکتب تشیع در حضور امام، واجب عینی و در عصر غیبت، واجب تخییری است. نماز جمعه، جمع فضیلت‌ها است و همه اثرها و برکت‌های نماز را یک‌جا دارد. نماز جمعه در متن اجزا و شرایط خود و همچنین در مقدمات و شیوه اجرای آن خصوصیاتی دارد که این نماز را از دیگر نمازها جدا ساخته و آن را از عبادی محض بودن خارج، به عبادی ـ سیاسی تبدیل کرده است. از طرف دیگر، شارع مقدس با قرار دادن بعضی خصوصیت‌ها، اثرها و فایده‌های فردی و اجتماعی نماز جمعه را چندین برابر کرده است؛ برای مثال، از نظر موقعیت زمانی در روزی خوانده می‌شود که مسلمان‌ها آن را عید و سیدالایام می‌دانند. از نظر موقعیت مکانی، تا دو فرسخ، تنها یک نماز جمعه قابل اقامه است و همین مسئله از تفرقه جلوگیری می‌کند. شرکت‌کنندگان آن مؤمن‌ها هستند که اثرپذیری و انتقال شنیده‌ها توسط آنها بیشتر است؛ در نماز جمعه دو خطبه قرار داده شده است که در خطبه اول، مردم به تقوا دعوت می‌شوند و در خطبه دوم، مصلحت‌ها و مسئله‌‌های امت اسلامی بیان می‌شود که هر دو خطبه در تربیت و آگاهی شنونده‌ها اثر مهمی می‌گذارد و مهم‌تر اینکه این مراسم باشکوه و اجتماع عظیم عبادی ـ سیاسی، هر هفته یک‌بار انجام می‌شود؛ خطبه‌ها پر از آیه و حدیث است که با نیت خالصانه بیان می‌شود و مردم می‌شنوند و همین امر اثر نماز جمعه را افزایش می‌دهد. قرآن کریم درباره نماز جمعه می‌فرماید: «یا أَیّهَا الّذینَ آمَنُوا إِذا نُودِیَ لِلصّلاةِ مِنْ یَوْمِ الْجُمُعَةِ فَاسْعَوْا إِلی‏ ذِکْرِ اللّهِ وَ ذَرُوا الْبَیْعَ؛ ای ایمان آورندگان وقتی به نماز جمعه ندا داده شد، به سوی یاد خدا بشتابید و داد و ستد را رها کنید». (جمعه: 9) نماز جمعه در عصر غیبت، واجب تخییری است و انسان می‌تواند نماز جمعه را بخواند یا اینکه نماز ظهر را به جا آورد. نماز جمعه، دو رکعت است و باید به صورت جماعت خوانده شود. پیش از نماز، دو خطبه واجب خوانده می‌شود که سخنران در آنها علاوه بر تقوا، مسئله‌های اجتماعی ـ سیاسی مسلمانان را مطرح می‌کند. وقت آن از آغاز ظهر تا نزدیک یک ساعت پس از اذان است و از آن دیرتر روا نیست. کمترین افرادی که با حضور آنان نماز جمعه تشکیل می‌شود، پنج نفر است. پیامبر گرامی اسلام می‌فرماید: کسی که غسل جمعه کند، کفاره گناهان اوست و هر گامی که به سوی نماز جمعه برداشته می‌شود، برابر با عمل بیست سال است و هنگامی که از نماز جمعه فارغ شود، به پاداش عبادت دویست سال می‌رسد.1 حضرت علی علیه السلام فرمود: «در روز جمعه سفر مکن تا نماز جمعه را بگزاری، مگر سفری باشد که در آن روی به خدا داری یا از آن ناچار هستی».2



برچسب :
نوشته شده در جمعه 1393/10/12 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر

X