موضوعات مطالب
آرشيو مطالب
صفحه ها
آمار و امكانات
درباره وبلاگ

هرچند تاكنون درباره نماز ، پایگاه ها و صفحات مجازی ارزشمندي نشر يافته است، ولي در رسانه سعی داشته ایم با نگاه نو ، تدوين و دسته بندي مناسب جوانان و نوجوانان را به این مسیر رهنمون باشیم. اين مجموعه شامل بخش ها و موضوعات مختلفي شامل : جايگاه والاي نماز در ميان عبادت ها ،آثار و برکات نماز بر روي فرد و جامعه و نقش نماز در زندگي و روش هاي آن معلوم مي گردد. و دراین راستا راهكارهاي جذب كودك و نوجوان به نماز مانند: تشويق و تحسين، كردار نه گفتار، اخلاق خوش و اُنس با كودك و نوجوان، ميانه روي و... با بیان حکایات ، احادیث ، الگوها و... آورده شده است. باشد که این مجموعه ما و فرزندانمان را در مسیر برپا كنندگان نماز یاری گر باشد.
سایر امکانات
پيامبر صلى‏ الله‏ عليه‏ و‏ آله : اگر بنده ارزش ماه رمضان را بداند، آرزو مى كند كه سراسر سال، رمضان باشد
نقش نماز و اهمیت آن در جمع خانواده
 بایستی با ادای پنج وقت نماز خاشعانه و خاضعانه ضمن اینکه عرض بندگی خود را به خالق متعال عرضه می دارد و خود را بدین وسیله پنج بار با نماز معنی دار تطهیر نموده و خودش به خودش مراحل و مفاهیمنماز جهت عمل گوشزد می کند آیا چنین نماز گزاری کمال انسانیت در او تجلی پیدا نمی کند ؟اگر این امر مصداق پیدا نمی کند مطمئنا مفهوم نماز برای او روشن نشده و قرائت نماز او لقلقه زبان است و بس
ما بایستی به اهمیت نماز که عمودالدین است پی برده باشیم. هیچ می دانید که ما مسئول نماز خواندن خاندان خودمان، یعنی زن و فرزند خودمان هستیم یا نه؟ هر فردی ازماهم مسئول نماز خودش است و هم مسئول نماز اهلش یعنی زن وبچه اش.
خطاب به پیامبر اکرم ص است: «و امر اهلک بالصلوة و اصطبر علیها» (طه/132)،ای پیامبر! خاندان خودت را به نماز امر کن و خودت هم بر نماز صابر باش. این اختصاص به پیامبرص ندارد، همه ما به این امر موظف هستیم.
بچه ها راچه باید کرد؟ بچه ها را از کوچکی باید به نماز تمرین داد. لذا بما دستور رسیده است که به بچه از هفت سالگی نماز تمرینی یاد بدهیم.

برچسب :
نوشته شده در سه شنبه 1395/11/12 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
نگاهی به اهمیت نماز جماعت
 

امام رضا(علیه السلام)درمورد ارزش معنوی نمازجماعت می فرماید:«فَضلُ الجَماعَهِ عَلَی الفَردِبِکُلِّ رَکعَهٍ اَلفُ رَکعَه»(نوری طبرسی،1407 ق،ج1، ص487)

برتری نمازجماعت بر نماز فرادا، هر رکعت به هزاررکعت است.

  ایشان در مورد علل وسایرآثار نمازجماعت می فرمایند: خداوند متعال نمازجماعت را قرارداده است که شعائراسلامی و معارف اسلامی همچون اخلاص و توحید، ارزش های اسلامی، عبادت و نیایش خدا آشکار و ظاهر و مشهودشود. زیرا در اظهار این اعمال و علنی بودن آن، حجت خداوند بر مردم شرق وغرب عالم تمام شود. همچنین دوچهره ومنافق و کسانی که نماز راسبک می شمارند مشخص می شوند و وادار به انجام دستورات الهی باشند. همچنین گواهی افرادنسبت به عدالت وصلاح همدیگرجائز باشد.افزون براین نمازجماعت نیکوکاری وترویج فضیلت هارابه همراه دارد وخیلی ها را از گناه و فسادبازمی دارد. (حرّعاملی،1403ق،ج5، ص372)


برچسب :
نوشته شده در جمعه 1395/11/1 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
اهمیت نماز جمعه از دیدگاه امام خمینی (ره)

نماز جمعه در رأس همه امور است‏

یکى از مهمترین چیزهایى که در این انقلاب حاصل شد قضیه نماز جمعه است، که در زمان سابق در بین ما متروک، و در بین اهل سنت به طور دلخواه نبود و غالباً تحت نفوذ قدرت‏ها انجام مى‏گرفت، که بحمد اللَّه در این نهضت نماز جمعه با محتواى حقیقى آن تحقق یافت، و آقایان باید با سفارش به مردم و نسل‏هاى آینده به این مسأله اهمیت بدهند که نماز جمعه در رأس همه امور است، و مردم را مجتمع کنند که در این امر خللى وارد نشود. منصب امامت جمعه، یعنى منصب تماس روحانیت با ملت، و روحانیت با مجلس و دولت، و این از امورى است که با دست تواناى ائمه جمعه انجام مى‏گیرد، که امید است هر روز بیشتر و بهتر انجام شود، و جمعیت‏ها بیشتر بیایند، و این سنت حسنه‏اى باشد که براى مردم و آیندگان محفوظ بماند . 

صحیفه امام (ره) ج ۱۸، ص ۱۹۵


برچسب :
نوشته شده در پنج شنبه 1395/3/27 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
ارزش و اهمیت نماز در داستان

بدیهی است نماز نیز همچون هر پیام مستقیم یا غیرمستقیم دیگر باید در دل داستان بنشیند و دراماتیزه شود که این همت هنرمندان والای رسانه را می طلبد. موارد زیر نمونه هایی است که برنامه سازان محترم بهتر از آنها را نزد خود بسیار دارند.

الف) نماز و شخصیت های داستان

یک ـ می توان در تحول شخصیت و گره گشایی داستان و ماجرای دراماتیک از نماز و یاد خدا بهره گرفت.
دو ـ می توان در گره افکنی و ایجاد مشکل، از مسئله سبک شماری و غفلت از نماز بهره برد.
سه ـ می توان بین علل انحطاط شخصیت منفی و ترک نماز و سبک شماری و عدم حضور وی در مسجد ارتباط به وجود آورد.
چهار ـ در امر شخصیت پردازی داستان های ایرانی معاصر و یا اسلامی، شخصیت های بی رنگ و خاکستری (اکثریت) هم نماز بخوانند.
پنج ـ در طول داستان انجام فریضه نماز امری متداول باشد با تأکید بر مقدمات؛ برای مثال گاهی تنها آستین بالا بزنند و یا به دنبال جای نماز باشند و یا در تلاش برای جهت یابی قبله و یا یافتن مسجد و محل مناسب نماز باشند.
شش ـ در روند داستان به تأثیر نماز بر موفقیت قهرمان و شخصیت اصلی فیلم تأکید شود.
هفت ـ در روند داستان به نیرو، شادابی و امید گرفتن قهرمان یا شخصیت های مثبت از نماز تأکید شود.

برچسب :
نوشته شده در دوشنبه 1395/3/24 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
اهمیت نماز
نماز از نظر اهمیت و ارزش به اندازه‌ای است که خدای یگانه، کسی را از آن استثنا نفرموده و نخواسته است که هیچ‌یک از بندگانش از این فیض بزرگ و منبع برکت که سودش ابدی و نفعش در دنیا و آخرت، سرمدی است، محروم بماند. به همین دلیل، مانند تمام امت‌های قبل از بعثت رسول اکرم‌ صلی الله علیه و آله ، امت اسلامی را نیز به این فریضه‌ الهی و حقیقت ملکوتی، دعوت کرده و آنان را به انجام این عمل بزرگ عبادی دستور داده است.
خداوند در آیه 103 سوره نساء می‌فرماید: «فَأَقیمُوا الصّلاةَ إِنّ الصّلاةَ کانَتْ عَلَی الْمُؤْمِنینَ کِتابًا مَوْقُوتًا؛ نماز را [به طور کامل] به پا دارید؛ زیرا نماز بر مؤمنان، در وقت‌های معیّن واجب شده است».
نماز نشانه اطاعت و بندگی حضرت حق، تجلّی ایمان و یقین بنده وارسته از دنیا و وابسته به خداست؛ زیرا فلسفه آفرینش انس و جن، طاعت و بندگی است. کتاب آسمانی قرآن، به کمتر عبادتی مانند نماز اهمیت داده است تا آنجا که در 104 مورد، کلمه «صلاة» با مشتقاتش آورده شده است و در فروع دین، نماز مهم‌ترین عبادت است. نماز، یادآوری شبانه‌روزی خداست تا بنده، تدبیرکننده و آفریننده خود را فراموش نکند. پیامبران الهی، ائمه هدی علیهم السلام و اولیای حق، پیوسته بر شرف بندگی خود، فخر و مباهات می‌کردند و در خلوت و جلوت، به ‌درگاه خدای بی‌همتا و بی‌نیاز نماز می‌خواندند. نماز، مظهر ذلتی عزت‌بخش و تواضعی رفعت‌آفرین است. نماز، معراج و پلکانی به بی‌کرانه‌ای بی‌نهایت است. نماز، ستونِ خیمه دین است.
اهمیت نماز آن‌گاه برای ما بیشتر روشن می‌شود که به سخن و سیره عملی ائمه هدی علیهم السلام توجه داشته باشیم.
برای نمونه، رسول گرامی اسلام در این باره می‌فرماید: «اولین چیزی که خداوند بر امت من واجب کرد، نمازهای پنج‌گانه است و اولین چیزی که از عمل‌های ایشان بالا برده می‌شود، نمازهای پنج‌گانه است.»1 همچنین حضرت علی علیه السلام می‌فرماید: «خدا را خدا را! نماز را از یاد نبرید؛ زیرا ستونِ دین شماست.»2 حضرت امام جعفر صادق علیه السلام نیز فرموده‌ است:
اول چیزی که از بنده، حساب‌رسی می‌شود، نماز است. پس اگر نماز پذیرفته شد، عمل‌های دیگرش نیز پذیرفته می‌شود و چنانچه نمازش رد شود، باقی عمل‌های او هم قبول نخواهد شد.3



برچسب :
نوشته شده در چهارشنبه 1395/3/12 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
اهمیت نماز از دیدگاه امام خمینی(ره)
  - برویدسراغ نماز؛احیاء کنید این سنت سیاسی اسلام را.

 - نماز یک کارخانه انسان سازی است.

 - نماز پشتوانه ملت است.

 - اینهایی که به مراکز فساد کشیده شدند بی نمازها هستند.

 - سزاوار است که انسان نماز را در اول وقت بخواند.

 - شیطانها از مساجد و نماز می ترسند؛ آنها می خواهنداز نماز جلوگیری کنند و بعد از خالی کردن  

 سنگرها حمله کنند.

 - نماز جمعه در رأس همه امور است.

- یکی از برکات این نهضت و انقلاب همین اقامه نماز جمعه هاست.

- نمازهای جمعه را با شکوه بجا بیاورید؛ و نمازهای غیر جمعه را هم ؛ که شیطانها از نماز

 می ترسند؛ از مسجد می ترسند.

 - از نماز جمعه و جماعت ؛که بیانگر سیاسی نماز است ؛ هرگز غفلت نکنند.

 - این نماز جمعه از بزرگترین عنایات حق تعالی بر جمهوری اسلامی ایران است.

--------------------------------------------

نماز های مستحبی؛عباس عزیزی؛ص16


برچسب :
نوشته شده در پنج شنبه 1395/3/6 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
اهمیت نماز از نظر آیات و روایات

خداوند در قرآن می فرمایدیا ایها الذین آمنوا اذکروا الله ذکرا کثیرا و سبحوه بکرة و اصیلا»: ای کسانی که ایمان آورده اید ! خدا را بسیار یاد کنید . و صبح و شام او را نیایش کنید (سوره احزاب ، آیات 41 و . 42). در مورد نماز پیغمبر اکرم فرمود و یا ائمه اطهار فرمودند ( چون هم در کلمات رسول اکرم هست و هم در کلمات ائمه ) « الصلوة عمود الدین » (وسائل ، ج 3 ، ص 23 ، ح . 13)نماز عمود خیمه دین است یعنی اگر دین را به منزله یک خیمه بر پا شده ای بدانیم که هم چادر دارد و هم طناب و هم حلقه و هم میخی که بزمین کوبیده اند و هم عمودی که آن خیمه را بر پانگاه داشته است ، نماز به منزله عمود این خیمه بر پا شده است . و مخصوصا در حدیث نبوی که رسول اکرم بیان فرموده است ، همین مطلب به همین شکل توضیح داده شده است.

درباره نماز وارد شده است : « ان قبلت قبل ما سواها و ان ردت رد ما سواها» (وسائل ، ج 3 ، ص 22 ، ح 1 ): یعنی شرط قبولی و پذیرش سایر اعمال انسان قبولی نماز است . به این معنی که اگر انسان کارهای خیری انجام بدهد و نماز نخواند و یا نماز بخواند اما نماز نادرست و غیر مقبولی که رد بشود ، سایر کارهای خیر اوهم رد می شود . شرط قبولی سایرکارهای خیر انسان قبول شدن نماز اوست . در حدیث دیگر است که : « الصلوة قربان کل تقی » (نهج البلاغه ، حکمت 131 ، ص . 1152 ) ، نماز مایه تقرب هر انسان پرهیز کار است . باز در حدیث دیگر است که شیطان همیشه از مؤمن ناراحت و گریزان است ، مادامی که مراقب و محافظ نمازش هست و امثال اینها که ما در اخبار و احادیث زیاد داریم و حتی از خود قرآن مجید می توان این مطلب را یعنی اهمیت فوق العاده نماز را استنباط کرد. نماز، جزء برنامه انبیاء بوده است . حضرت عیسی (ع) در گهواره می گوید: خداوند مرا تا زنده هستم به نماز و زکات سفارش کرده است : «وأوصنی بالصلوة والزکوة ما دمت حیّا» (مریم ، 31) امام حسین (ع)، حتی ظهر روز عاشورا در میدان مبارزه و در برابر تیرهای دشمن هم نماز را رها نکرد


برچسب :
نوشته شده در چهارشنبه 1394/9/18 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
نماز و اهمیت دوران جوانی

بر هیچ اهل علمی پوشیده نیست که در شکل گیری شخصیت هر فرد، مقطع جوانی از جایگاه خاص و اهمیت ویژهای برخوردار است.

 شاید بتوان گفت که ثبات شخصیت هر انسانی در این سنین آغاز و به هر نحوی که شکل گیرد غالباً به همان صورت قوام یافته و تثبیت میگرددو به همین دلیل در روایات بر اهمیت و برتری این مقطع سنی تأکیدات زیادی رفته و نیز روانشناسان این دوره را حیات مجدد انسان نامیدهاند.

 صاحب شریعت اسلام، حضرت خیر الانام که از سرچشمة وحی الهام میگرفت در تکریم و احترام به جوانان فرمودند:

 فضل الشابّ العابد الذی یَعبُدُ فی صباه علی الشیخ الذی یَعبُد بَعْدَ ما کَبُرَتْ سِنُّهُ کفضلِ المرسلین علی سایر النّاس.

 «فضیلتو برتری جوان عابد که از آغاز جوانی خدا را عبادت کند بر پیری که وقت پیریمشغول عبادت گردد چون فضیلت پیغمبران است بر سایر مردم».[1]

 و در جای دیگر با اشاره به ارزش جوانی میفرماید: اغتنم شبابک قبل هرمک.

 «جوانیتان را قبل از فرارسیدن پیری غنیمت و قدر بدانید».[2]

 و خطاب به والدین و مربیان در برخورد با جوانان و نوجوانان میفرمایند:

 اوصیکمبالشّبان خیراً فانّهم اَرَقُّ افئِدةً انّ الله بعثنی بشیراً و نذیراً فحالفنی الشُّبّانُ و خالفن الشیوخُ ثُمَّ قَرَاَ فطال علیهم الأمَدُ فقستْقلوبُهُم.

 «به شماها دربارة نوبالغان و جوانان به نیکی سفارش میکنم که آنها دلی رقیقتر و قلبی فضیلت پذیرتر دارند.

 خداوند مرا به پیامبری برانگیخت تا مردم را به رحمت الهی بشارت دهم و از عذابش بترسانم.


برچسب :
نوشته شده در سه شنبه 1393/11/7 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
اهمیت نماز در بهداشت روانی

اهمیت نماز در بهداشت روانی

 

بسیاری از گرفتاری ها و رنج های روحی و روانی انسان با توسل و استمداد از درگاه خداوند تسکین می یابد. از نظر اسلام منشأ قدرت و کمال روحی و روانی برای انسان و تنها عامل متعالی کردن بشر صرفا توجه قلبی و درونی رو به سوی خالق خویش است و به جرأت می توان گفت بخش عمده ای از بیماری های روانی و مشکلات اخلاقی به طور کلی انجام آن چه پست شمرده می شود و روح و روان را آلوده می کند، همه و همه ناشی از غفلت از یاد خدا و پرداختن به مسایل بی اهمیت و جزیی زندگی دنیوی است. و بی جهت نیست که در دین اسلام انسان وظیفه دارد از صبح گاه تا شام گاهان از یاد خداوند و ذکر نعمات او غافل نباشد و در مرحله بالاتر، اسلام انسان را موظف کرده است که در همه احوال از یاد خدای خویش غفلت نکند. علت تأکید اسلام بر ذکر پیوسته خداوند یکی این است که انسان در خلال زندگی دنیوی لحظه به لحظه ممکن است استرس ها و فشارهای روانی گوناگونی را تجربه کند، که غلبه بر آن ها از قدرت روحی و روانی انسان به طور تدریجی کاسته و زمینه را برای ایجاد بیماری های خطرناک روانی و گاه جسمی فراهم می سازد. بنابراین انسان باید با ارتباط دادن خویش به منبع و سرچشمه هستی و استمداد قلبی از او و در سایه دعا و نیایش پیوسته بر قدرت روحی و روانی خود بیافزاید و نه تنها بر مشکلات کنونی غلبه کند بلکه در گامی فراتر و در پرتو ایمان و نیایش به درگاه خدا به پیشرفت های شگرفی دست یابد؛ کوتاه سخن این که ذکر و یاد قلبی خداوند نتایج و پیامدهای روحی و معنوی زیبا و دلنشین دارد و معمولا با عمیق ترین و لطیف ترین احساسات و هیجانات روحی و روانی همراه است. مدت هاست که فرض می شود، ارتباط مثبتی بین نیایش، نماز و باورهای مذهبی و سلامت روانی وجود دارد و اخیرا روان شناسی مذهب، حمایت های تجربی برای این عقیده را فراهم نموده است.

منبع: کتاب نماز راه پیروزی بر مشکلات، علی محمد حیدری نراقی، انتشارات مهدی نراقی، قم.


برچسب :
نوشته شده در جمعه 1393/11/3 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
نماز و نقش آن در زندگی بشر

نماز و نقش آن در زندگی بشر

 

نماز ارتباط صمیمانه ای است میان انسان و خدا. نماز تسلی بخش دلهای مضطرب و خسته و مایه ی روشنی و صفای باطن است. در قرآن نامهای دیگری نیز در مورد نماز نقل شده است: صلاه، ایمان، تسبیح، قرآن، رکوع، قنوت، قیام، سجده امانت، استغفار و ذکر. نماز ستون دین، بهترین و استوارترین برنامه ی آدم سازی است.نمازگزار با خدایش به راز و نیاز می پردازد. نماز انسان را فرشته ی خود می کند؛ چرا که نمازگزار از هر بدی پاک می شود. انسان با نماز از احساس تنهایی خلاص می شود، گویی از نو متولد شده و یأس و ناامیدی در آسمان روح وی دیده نمی شود. لذا با گامهای استوار به سوی زندگی پیش می رود. هیچ عملی نزد خداوند محبوب تر از نماز نیست، پس هیچ کاری از کارهای دنیا نباید انسان را از نماز غافل سازد. در اسلام هیچ واجبی بالاتر از نماز نیست. ادیان آسمانی نیز در دعوت به عبادت خدا و دوری از طاغوت، با هم متحد بودند و وظایف گوناگون را بر عهده ی بندگان می گذاشتند و وجه مشترک تمامی آنها، اقامه ی نماز است.

منبع: کتاب نماز راه پیروزی بر مشکلات، علی محمد حیدری نراقی، انتشارات مهدی نراقی، قم.


برچسب :
نوشته شده در پنج شنبه 1393/11/2 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر

X