موضوعات مطالب
آرشيو مطالب
صفحه ها
آمار و امكانات
درباره وبلاگ

هرچند تاكنون درباره نماز ، پایگاه ها و صفحات مجازی ارزشمندي نشر يافته است، ولي در رسانه سعی داشته ایم با نگاه نو ، تدوين و دسته بندي مناسب جوانان و نوجوانان را به این مسیر رهنمون باشیم. اين مجموعه شامل بخش ها و موضوعات مختلفي شامل : جايگاه والاي نماز در ميان عبادت ها ،آثار و برکات نماز بر روي فرد و جامعه و نقش نماز در زندگي و روش هاي آن معلوم مي گردد. و دراین راستا راهكارهاي جذب كودك و نوجوان به نماز مانند: تشويق و تحسين، كردار نه گفتار، اخلاق خوش و اُنس با كودك و نوجوان، ميانه روي و... با بیان حکایات ، احادیث ، الگوها و... آورده شده است. باشد که این مجموعه ما و فرزندانمان را در مسیر برپا كنندگان نماز یاری گر باشد.
سایر امکانات
پيامبر صلى‏ الله‏ عليه‏ و‏ آله : اگر بنده ارزش ماه رمضان را بداند، آرزو مى كند كه سراسر سال، رمضان باشد
احیاگر نماز

او «محبوب‌ترین اهل زمین نزد آسمانیان» است. او راز «معرفت پنهان در دل‌های مؤمنان» است. او سبب «استجابت دعاهاست.» او «چلچراغ هدایت» است و «کشتی نجات امت گرفتار در جهالت.» او «احیاگر نماز» است و «تفسیرگر حق قرآن» و همین بس که او حسینِ علیه السلام فاطمه علیها السلام و علی علیه السلام است.

برچسب :
نوشته شده در پنج شنبه 1394/2/31 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
فلسفه برپایی نماز در اسلام
نماز در بیشتر ادیان الهی به عنوان برترین آیین عبادی و رکن معنویت و ارتباط با خداوند مطرح بوده است. در خواست حضرت ابراهیم علیه السلامدر این باره از خداوند چنین است: «رَبِّ اجْعَلْنی مُقیمَ الصَّلاةِ وَ مِنْ ذُرِّیَّتی؛ پروردگارا من و ذریه ام را برپا دارنده نماز قرار ده». (ابراهیم: 40)
به حضرت موسی علیه السلام در کوه طور خطاب شد:
إِنَّنی أَنَا اللّهُ لا إِلهَ إِلاّ أَنَا فَاعْبُدْنی وَ أَقِمِ الصَّلاةَ لِذِکْری. (طه: 14)
همانا من الله هستم، معبودی جز من نیست مرا پرستش کن و نماز را برای یاد من برپادار.
از حضرت عیسی علیه السلام هم روایت است: «وَ أَوْصانی بِالصَّلاةِ وَ الزَّکاةِ ما دُمْتُ حَیًّا؛ و مرا به نماز و زکات توصیه کرده است، مادام که زنده ام». (مریم: 31)
در آیین مقدس اسلام نماز جایگاهی بس والا دارد. در آیات زیادی برپایی نمازدر کنار پرداختن زکات آمده است. تکیه بر این دو رکن، در حقیقت برای بیان این واقعیت است که مسلمان واقعی باید هم در پیوند با خداوند رابطه ای عاشقانه داشته باشد و هم در ارتباط خود با مردم بی تفاوت عمل نکند و تکالیفواجب و مستحب مالی خود را انجام دهد و به فکر محرومان جامعه باشد.
عالی ترین شکل ارتباط عاشقانه با خداوند، نمازاست و بهترین شیوه ارتباط با مردم، حل مشکلات مادی آنهاست که با ادای وظایف مالی از سوی مسلمانان این مهم برآورده می شود. در قرآن کریم اقامه نمازو پرداخت زکات، به عنوان محک ایمان و تقوی و اخلاص شمرده شده است و این دودر حقیقت اولین گام وفاداری به دین معرفی شده است. به راستی هر کلام نماز، قوت ایمان را دو چندان می سازد.
کلید راز بزرگی است هر کلام نماز
چه با شکوه و عظیم است ازدهام نماز
نسیم بارش نور است در کویر وجود
سحر به مسجد آدینه ها، سلام نماز
گریخت خیل شیاطین ز اسم «بسم اللّه »
حصار مظلمه در یم شکست به نام نماز
بکن ز چشمه «الحمد» دشت جان سیراب
بخوان که زخم نهان بخشد التیام، نماز
نصراللّه مردانی
پیام متن:
1. اهمیت بخشی به نماز در تمام ادیان ابراهیمی؛
2. نماز و زکات، دو معیار سنجش ایمان.

برچسب :
نوشته شده در دوشنبه 1394/2/21 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
واجب بودن جواب سلام، حتی در حال نماز
از دلایل اهمیت سلام کردن، وجوب جواب سلام است؛ حتی در حال نماز. اگر چه سخن گفتن میان نماز سبب باطل شدن نماز می گردد، در مورد جواب سلام استثناء هست. مرحوم سیدمحمدکاظم طباطبایی، صاحب عروه، رد سلام در نماز را واجب می داند و آن را از واجبات کفایی می شمرد.1
شارع مقدس، کلمه سلام را تنها کلمه ای می داند که احکام خاصی در پی دارد. گویا بدین وسیله می خواهد، مسلمانان در برخوردهای خود نیز از غیرمسلمان شناخته شوند. از این رو، اگر برای تحیت، لفظی غیر از سلام استفاده شود، جواب آن بر نمازگزار واجب نیست و فقط در صورتی رد آن واجب است که لفظ سلام به کار رفته باشد.2
همچنین، فقها، ذکر سلام را در پایان نماز واجب می دانند و هرگونه تحیتی غیر از سلام را باطل کننده نماز می شمرند.3
پیام متن:
وجوب جواب سلام، حتی در حال نماز، نشانه اهتمام اسلام به سنت سلام است.


1. سید محمدکاظم طباطبائى، عروة الوثقى، ج 1، ص 200.
2. همان.
3. امام خمینى رحمه الله، تحریر الوسیله، ج 1، ص 150.

برچسب :
نوشته شده در يکشنبه 1394/2/20 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
آموزش دینی
بنابر سفارش اسلام و دستورهای تربیتی امامان معصوم علیهم السلام از لحظه تولد فرزند باید در گوش راست او اذان و در گوش چپ او اقامه گفت که با این حرکت، تربیت دینی کودک از ساعت های پس از تولد او شروع می شود.
رسول اکرم صلی الله علیه و آله پس از تولد امام حسن و امام حسین (ع)در گوش راستشان اذان در گوش چپشان اقامه گفتند چنان که ابوا می گوید:
«رَاَیْتُ رسولَ اللهَ صلی الله علیه و آله اَذَّنَ فِی اُذُنِ الْحَسَنِ علیه السلام لَمّا وُلِدَ وَ اَذَّنَ کذلک فی اُذُنِ الحسین علیه السلام لّما وُلِدَ».1
امام باقر علیه السلامنیز در رهنمودی به والدین می فرماید:
اِذا بَلَغَ الْغُلامُ ثلاثَ سنین فَقُلْ لَهُ سَبْعَ مَرّاتٍ قُل لا اِله الاّ الله ثُمّ یُتْرَکُ حَتّی یُتَّم له ثَلاثَ سنین.2
وقتی فرزندت به سه سالگی رسید، هفت بار بهاو تلقین کن تا بگوید «لا اله الا الله» و آن گاه رهایش کن تا به شش سالگی برسد. دوباره آموزش دینی او را شروع کن.
و آن گاه که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آلهبه نماز می ایستاد، امام حسن علیه السلامرا نیز همراه خود داشت. رسول خدا در روایتی توصیه می کند:
عَلِّمُوا اَوْلادَکُمْ الصَّلوةَ اِذا بَلَغُوا سَبْعاً.3
فرزندانتان که به هفت سالگی رسیدند، به آنها نماز بیاموزید.
پیام متن:
تربیت دینی فرزند باید از زمان تولد او آغاز شود تا آموزه های تربیتی اسلام هماهنگ با روحیه کودک بر وجود او تأثیر گذارد.


1. بحارالانوار، ج 43، ص 282.
2. متقى هندى، کنزالعمال، ح 45230.
3. بحارالانوار، ج 104، ص 95.

برچسب :
نوشته شده در شنبه 1394/2/19 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
آداب دعا و چگونه دعا کردن

بزرگترین دغدغه و آرزوی شیعیان، در کنار امام زمان خود بودن و ارتباط داشتن با حجّت الهیاست اما هم اکنون که به امر الهی امام غایب هستند و ارتباط ظاهری و ملاقاتبا ایشان مقدور همگان نیست، باید به توصیه ائمه معصومین علیهم السلام - کهارتباط معنوی و دیدن ایشان از راه چشم دل است - عمل نمود که تنها به وسیلهدعا در حق امام اینارتباط برقرار خواهد شد.  حضرت ولیّ عصر(عج) فرمودند: «برای تعجیل ظهور زیاد دعا کنید که آن فرج و رهایی شما است».(1) پس ابتدا باید با آداب و نحوه دعا کردن آشنا شویم، و با کمک دعاهایی که خودشان سفارش نمودند سعی در برقراری این ارتباط معنوی داشته باشیم. در این نوشتار به نکاتی در مورد آداب دعا و چگونه دعا کردن، جهت ارتباط قلبی با امام زمان(عج) اشاره می شود.(٢)

استغفار قبل از دعا

شایسته و موکَّد است که دعاکننده خودش را از آنچه مانع از قبولی عبادت است پاک نماید، و نَفْس خویش را از خوی ناپسند و رفتار زشت و کارهای ناروا تهذیب کند، زیرا که دعا از بهترین عبادت های شرعی است، به ویژه دعا برای تعجیل فَرَج مولایمان حضرت حجّت(عج) و خواستن ظهور و عافیت برای آن جناب. در نتیجه، استغفار و توبه قبل از دعا سفارش شده است.


برچسب :
نوشته شده در پنج شنبه 1394/2/10 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
بهترین ماه برای استجابت دعا

چند روز پیش یکی از دوستان قدیمی ام را دیدم در حالی که خیلی پریشان و آشفته بود ... انگار سال های سال بود که غبار غم و اندوه وجودش را گرفته بود و او نتوانسته بود این غبار را از خود بزداید.

سر حرف را با او باز کردم و علت این حال پریشانش را که پرسیدم فهمیدم خیلی گرفتار است و به قولی از در و دیوار برایش گرفتاری و مصیبت باریده است و البته وقتی کمی بیشتر به کنه ماجرا پی بردم، دیدم ریشه ی بسیاری از این گرفتاری ها چیزی جزرفتار و عملکرهای خودش چیزی نبوده است؛ همان که خدای مهربان هم در قرآن میفرماید: وَإِن تُصِبْهُمْ سَیِّئَةٌ بِمَا قَدَّمَتْ أَیْدِیهِمْ (36 روم)

به او گفتم تا به حال دعا کرده ای؟!!


برچسب :
نوشته شده در چهارشنبه 1394/2/9 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
نماز عامل خود شکوفائی

امام صادق(ع) فرموده اند:

"نمازی که از ترس جهنم خوانده شود، نماز بردگان است. نمازی که به شوق بهشت خوانده شود، نماز تاجران است. اما نماز اولیاء الهی نمازی است که با عشق بهخدا اقامه می شود."

"خودشکوفایی" (self–actualization) در مفهوم عمده و کلاسیک خود، نخستین بار توسط "کورت گلداشتاین"(روانپزشک آلمانی 1965ـ 1878) مورد بحث و بررسی قرار گرفت. او خود شکوفایی را به صورت توانایی ذاتی نیرومند موجود در هر فرد تعریف نمود که موجب شکوفا شدن استعدادهای مثبت او می گردد.(1)(شکوفا کردن فطرت نیک درونی)

گلداشتاین معتقد بود، برای آن که انسان به موفقیت های بزرگ دست یابد، باید با محیط  اطراف و زندگی خود به بهترین نحو ممکن، کنار بیاید و چنان چه محیط و زندگی،هر روز ضربه سنگین تری بر پیکره انسان وارد کنند(مثلا موجب بیماری انسان شوند)، انسان باید در بهبود روش مقابله خود با این قبیل مشکلات سعی بنماید تا بدین ترتیب به مرزهای"خودشکوفایی" (درک و فعال نمودن همه استعدادهای خود) نزدیک شود.

دراین مورد، روانشناس دیگری به نام " کارل راجرز" ( 1987 ـ 1902) نشان داده است انسان هایی که توانایی فرمان دادن به خود(self–direction) را پیدا کنندو در حقیقت بتوانند به طور کامل افکار و اعمال خود را کنترل نمایند، به خود شکوفایی، که والاترین درجه انسانیت است، نائل خواهند شد.


برچسب :
نوشته شده در سه شنبه 1394/2/8 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (1) نظر
تاثیر نماز بر تعادل ناقل های عصبی

دستگاه مغز و اعصاب هر انسان از مجموع حدود میلیارد سلول عصبی ( نورون ) تشکیل شده است کهمجموعه این سلولها توسط رقم سرسام آوری از سلولهای مختلف ، یعنی بالغ بر 600 میلیارد سلول دیگر ، حمایت می شوند. توجه کنید که خالق آفرینش ، همه این سلولها را در دستگاه عصبی هر انسانی با نظمی خارق العاده و اعجاب انگیز، در کنار هم قرار داده است . در این میان ناقل های عصبی ( نوروترانس میترها ) مواد شیمیایی بسیار ریزی هستند که در میان خیل عظیم سلولهای عصبی ،در هر لحظه ای از حیات انسان ، دچار میلیاردها تغییر و تحول شگرف می شوند وارتباط اجزای دستگاه اعصاب را با یکدیگر و با سراسر بدن ، فراهم می کنند .

باپیشرفت علم در دهه های اخیر روشن شده است که تمام فرآیندهای جسمی و روانی بشر در ارتباط نزدیک با تغییر و تحولات این ناقل های عصبی به سر می برند ، بعنوان یک مثال ساده و قابل فهم ، افزایش برخی ناقل های عصبی در سیستم اعصاب ، از جمله یکی به نام دوپامین منجر به ایجاد شادی و شعف در انسان می شود و از طرفی ، کاهش دوپامین منجر به ایجاد ناراحتی و نومیدی ، در فرد خواهد شد .

حالمی توان در نظر گرفت ، چنانچه دو پامین و مشابهات آن به میزان خیلی زیاد افزایش ، یا به میزان بسیار کاهش یابند ، ایجاد حالتهای بیمار گونه روانی در انسان ، از جمله سرخوشی بیمار گونه ( مانیک یا شیدایی ) و یا افسردگی شدید بشود ، که هر دوی این اختلالات نیازمند بستری در بیمارستانها و مراقبتکامل می باشند . (1)


برچسب :
نوشته شده در دوشنبه 1394/2/7 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
دانلود مجموعه اذان های مشهور جهان

{ لینک دانلود }   سلیم موذن زاده اردبیلی (حجم فایل :333 کیلوبایت)

{ لینک دانلود }    عباس سلــــیمی (حجم فایل : 130 کیلوبایت)

{ لینک دانلود }    محمد کاظم زاده (حجم فایل : 300 کیلوبایت)

{ لینک دانلود }   مصطفی غلوش (حجم فایل : 352 کیلوبایت)

{ لینک دانلود }   حسین علی شریف (حجم فایل : 232 کیلوبایت) 

 { لینک دانلود }   محمد حسین ابویه (حجم فایل : 326 کیلوبایت)

{ لینک دانلود }    روحانی نژاد (حجم فایل : 239 کیلوبایت)

{ لینک دانلود }    حسن رضائیان (حجم فایل : 301 کیلوبایت)

{ لینک دانلود }    محمد الطوخی (حجم فایل : 206 کیلوبایت)

{ لینک دانلود }    شحات انور (حجم فایل :228 کیلوبایت)

{ لینک دانلود }    محمد یسیونی (حجم فایل : 216 کیلوبایت)

*منبع:سایت رهبران شیعه


برچسب :
نوشته شده در جمعه 1394/2/4 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
جوان آمریکای پس از دیدن نماز جماعت

کلاتیونیک جوان آمریکایی است که یکی از خاطرات خود را چنین نقل میکند :

«یک روز ظهر همراه بادوستان در جاده ای خاکی در میان انبوه درختان در حال حرکت بودیم ،هوا گرم بود ناگهان احساس کردم که یک آواز یکنواخت وبسیار زیبا فضای اطراف را پر کرده است .شخصی را دیدم مشغول ادای نواهایی جذب کننده بود و آن را بسوی آسمان می فرستاد .برای مدتی بدون اراده ایستادیم ونوای روح آسای اوکه گوش های مارا نوازش می داد شنیدیم :الله اکبر-الله اکبر اشهدان الا اله الله ...کم کم جمعیت در اطراف او جمع شدند . مردم با سنین مختلف و لباس های گوناگون و شغل های مختلف باحالتی آرام و احترامی تمام گرد هم جمع شدند،کفش های خود را درآورندوپشت سرهم نشستند وبدون توجه به اطراف خود با آرامش تمام به عبادت برخاستند .هیچ گونه امتیازی بین افراد این جمعیت دیده نمی شد، سفیدپوست،سیاه پوست ،فقیر،تاجر،کارمند،کارگر همگی پهلوی هم نشسته بودند و هیچ توجهی به اختلاف نژاد و اختلاف ثروت وتفاوت شغلی نداشتند . این منظره برای من بسیار جالب وجذاب بود و خاطره ای بیاد ماندنی شد . از آن روز تابه حال سه سال می گذرد وخوشبختم که دو سال از آن سه سال را به آیین اسلامگرویده ا م ونام خود را {محمد کلایتون }گذاشته ام . و امروز در میان همان جمعیت با آن صدای زیبا و اخلاص و صداقت در برابر خداوند متعال مشغول عبادت میشوم.


برچسب :
نوشته شده در پنج شنبه 1394/2/3 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر

X