موضوعات مطالب
آرشيو مطالب
صفحه ها
آمار و امكانات
درباره وبلاگ

هرچند تاكنون درباره نماز ، پایگاه ها و صفحات مجازی ارزشمندي نشر يافته است، ولي در رسانه سعی داشته ایم با نگاه نو ، تدوين و دسته بندي مناسب جوانان و نوجوانان را به این مسیر رهنمون باشیم. اين مجموعه شامل بخش ها و موضوعات مختلفي شامل : جايگاه والاي نماز در ميان عبادت ها ،آثار و برکات نماز بر روي فرد و جامعه و نقش نماز در زندگي و روش هاي آن معلوم مي گردد. و دراین راستا راهكارهاي جذب كودك و نوجوان به نماز مانند: تشويق و تحسين، كردار نه گفتار، اخلاق خوش و اُنس با كودك و نوجوان، ميانه روي و... با بیان حکایات ، احادیث ، الگوها و... آورده شده است. باشد که این مجموعه ما و فرزندانمان را در مسیر برپا كنندگان نماز یاری گر باشد.
سایر امکانات
پيامبر صلى‏ الله‏ عليه‏ و‏ آله : اگر بنده ارزش ماه رمضان را بداند، آرزو مى كند كه سراسر سال، رمضان باشد
توفیق عبادت
سید محمد حسنى
چند شبى بود که نیمه هاى شب از خواب بیدار مى شدم ؛ ولى حال این را که برخیزم و نماز شب بخوانم نداشتم در واقع توفیق نداشتم . کوهستانى بودن منطقه و این که روى زمین برف نشسته بود و فاصله آب با ما زیاد بود و سرما و ترس نیز در نخواندن نماز شب من موثر بود.
یک روز یکى از رزمنده هاى خیلى با حال را دیدم و قضیه محروم شدن از فیض نماز شب را به او گفتم . او گفت :تو باید دو کار اساسى انجام بدهى تا بتوانى نماز شب خوان شوى .اول این که نمازهاى واجب را در اول وقت به جاى آورى و دوم این که از خدا توفیق بخواهى .
آن روز من کلى گریه و زارى کردم و از خدا خواستم که توفیق نماز شب را به من عطا کند.
نیمه شب بود که طبق چند شب قبل از خواب بیدار شدم . ولى باز با وسوسه شیطان خوابم برد. در خواب همان رفیق با صفا را دیدم که مى گفت : من که گفتم باید توفیق پیدا کنى .
در همین لحظه من احساس کردم پاى چپم را در حال کشیده شدن است . فکر کردم یکى از دوستانم باشد؛ ولى وقتى از جاى خود با عجله بیدار شدم دیدم هیچ کس نیست .آرى از آن شب به بعد، با آن مدد الهى توفیق خواندن نماز شب را پیدا کردم .
کتاب نماز عشق/ ابوالفضل دربانیان

برچسب :
نوشته شده در دوشنبه 1393/12/11 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
اجر من با خداست
سید مرتضى میریان
اوایل جنگ در خط میدان تیر مدن بودیم .
نمازخانه اى را در یک سنگر بر پا کرده بودیم . در درست کردن این سنگر برادران خلى زحمت کشیده بودند؛ بخصوص فردى به نام حاج آقا بهرامى که تلاش هاى ایشان بسیار بیشتر و زیادتر از دیگران بود.
یک روز من بابت تلاهایش از او تشکر کردم ، ولى او در جواب گفت من این کار را براى شما نمى کنم که تشکر مى کنید و براى هر کس که کار کنم خودش ‍ اجرش را مى دهد.
چند ماه بعد که در یک سنگر، در پشت خط کارون منطقه شیر پاستوریزه در حال نماز خواندن بود، خمپاره اى به سنگر برخورد کرد و سنگر بر روى او خراب شد و او در حال نماز خواندن در زیر آوار به شهادت رسید.

برچسب :
نوشته شده در دوشنبه 1393/12/11 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
جماعت چهار نفرى

یکروز در جزیره مجنون مشغول نماز جماعت بودیم . (به علت آتش ‍ سنگین دشمن معمولا نماز جماعت خوانده نمى شد، ولى یک روز ما یک نماز چهار نفرى خواندیم.)
در رکعت دوم هواپیماهاى دشمن کنار خاکریز ما را موشک زد و مقدار زیادى خاک و لجن به روى بچه ها پاشید و نماز هم از جماعت خود خارج و شکسته شد.ولى ما دوباره نماز جماعت برقرار کردیم و این بار موفق شدیم که نماز را تمام کنیم و از این بابت خدا را شکر کردیم .

کتاب نماز عشق/ ابوالفضل دربانیان


برچسب :
نوشته شده در دوشنبه 1393/12/11 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
ذکر گفتن در خواب

على اکبر عرب احمدى
در بستان بودیم . برادرى بود بسیجى ؟ از مشهد اعزام شده بود و کارمند بود.همیشه او ذکر بر لب داشت و مشغول راز و نیاز بود؛ به طورى که این امر براىاو ملکه شده بود و حتى در خواب هم گاهى ذکر مى گفت .
یک شب او را بیدار کردیم براى نگهبانى و او را در حال ذکر گفتن یافتیم . ساعت 2 نیمه شببود و به اتفاق تعدادى از برادران دیگر براى تعویض ‍ نگهبان ها از سنگرهاىنگهبانى به سمت سنگرها راه افتادیم .
از آن جایى که امکان تردد وسیله نقلیه نبود. بعضا وسایل و امکانات مورد نظر را به وسیله هواپیما مى آورند وتوسط چتر پایین مى ریختند. آن شب هم صداى هواپیما آمد. ما طبق روال گذشته تقریبا همگى فکر کردیم که هواپیماى خودى است ؛ ولى با این حال عده اى کمین گرفتند و عده اى هم در حال کمین گرفتن بودند.ولى هنوز هم به علت سرعت و نوعحرکت هواپیما فکر مى کردیم خودى است . وقتى هواپیما نزدیک شد به ناگاه بمباران شروع شد.در یک لحظه فکر کردم به روى من آب ریختند. وقتى خطر برطرف شد و از جایم بلند شدم مشاهده کردم ترکش هاى بمباران به این بسیجى اصابت کرده و گوشت و پوست و خون او به روى زمین ریخته است و او در جا به شهادت رسیده است .
وقتى انسانى عاشق خداوند شد و دائم با او سخن گفت و ارتباطبرقرار کرد خداوند هم جواب او را مى دهد و او را به سوى خودش دعوت مى کند.

کتاب نماز عشق/ ابوالفضل دربانیان


برچسب :
نوشته شده در دوشنبه 1393/12/11 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
ام الفرایض جبهه ها

محمود عبداللهیان
بار اولم بود که به جبهه رفته بودم . به یکى از سنگرها راهنمایى شدم تا شبرا آن جا بخوابم .نیمه هاى شب که بیدار شدم ، کمى ترسیدم . از 12 نفر همسنگرم هیچ کدام آن جا نبودند.از جا بلند شدم و از سنگر بیرون آمدم . رو به روى سنگر زمزمه هایى به گوشم رسید. آن طرف تر بچه ها در حال سجده و نمازشب خواندن بودند.
قبلا شنیده بودم که در جبهه اگر غذا هم فراموش بشود؛نماز شب فراموش ‍ نمى شود.ولى حالا خودم این ها را با چشم مى دیدم .کلى خجالت کشیدم و آهسته و چهار دست و پا خودم را به داخل آن ها کردم .

کتاب نماز عشق/ ابوالفضل دربانیان


برچسب :
نوشته شده در دوشنبه 1393/12/11 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
بو عطر حضرت زهرا (س )

سید على اصغر تولیت
قبل از عملیات خیبر بود. ما در نزدیکى هاى رودخانه دز، بیرون پادگان دو کوهه مستقر بودیم . در بین گردان ها برادران روحانى هم حضور داشتند.
یکروز بین نماز ظهر و عصر بود که یکى از این روحانیان به نام حاج آقاى آل طهمشغول صحبت شدند.بعد از مدت کمى ایشان شروع کردند.حضرت زهرا (س ) را قسم دادن و دعا کردن . در بین این قسم دادن از سیدهاى حاضر در جلسه هم خواستند که بایستند.
با این سخنان حاج آقا، همه مشغول گریه شدند.ایشان این سیدها را شاهد گرفت و در بین این نماز شروع به دعا کرد.این نماز در یک فضاىباز برگزار مى شد و هیچ گل و سبزه اى هم در آن محل وجود نداشت .اواخر صحبتهاى حاج آقا بود که عطر خاصى فضا را پر کرد.
دعا تمام شده بود و آمادهنماز عصر بودیم .من فکر مى کردم که تنها خودم این بوى خوش را استشمام کردهام ، اما با اشاره ها و عکس العمل هاى رزمندگان متوجه شدیم که این رایحه خوش را همه درک کرده اند.
چون صحبت خاتم حضرت زهرا (س ) بود خوب مى شد فهمید که این بوى خوش ، گوشه چشمى بود از طرف ایشان .

کتاب نماز عشق/ ابوالفضل دربانیان


برچسب :
نوشته شده در دوشنبه 1393/12/11 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
تاءثیر عبادت در روحیه رزمندگان

حسین ابوترابى
معنویت نماز و ادعیه موتور حرکت رزمندگان بود. آن فضاى معنوى جبهه و شب زنده دارى ها باعث شده بود که رزمندگان مثل شیر بر دشمن حمله کنند.
در سال 1363 به اتفاق گروهى به منطقه بانه که یکى از شهرهاى درگیر بود، رفتیم .تازه رسیده بودیم که خبر دادند در یکى از تپه هاى اطراف تعدادى شهید داده ایم و عده اى هم اسیر شده اند که باید به آن جا اعزام شویم .
به محض استقرار، جهت تقویت روحیه نیروها اقدام به تجمع نیروها در سنگر جمعى نمودیمو در آن حال و هوا به امامت یکى از برادران طلبه نماز جماعت برقرار شد. بعد از نماز هم با یک سخنرانى کوتاه ، آن چنان قوت قلبى حاصل شد که همه آن هایى که کمى روحیه خود را از دست داده بودند باز به فکر جهان بودند.
این نماز مثل آبى بود روى آتش و واقعا نمى توان اثر آن را بر روى کاغذ آوردو گفت که آن نماز چه کرد. این جا بود که معنى دقیق : الا بذکر الله تطمئن القلوب
را دریافتیم .

کتاب نماز عشق/ ابوالفضل دربانیان


برچسب :
نوشته شده در دوشنبه 1393/12/11 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
اذان شبانگاهى

محمد رضا واحدى
در منطقه گودوند حوالى دزفول و شوشتر بودیم . یگان خدمتى ما گردان قمر بنىهاشم بود. یک شب ساعت 2 بامداد مسؤ ول تبلیغات اذان پخش ‍ کرد و همه از خواب بیدار شدند.
بسیارى از نیروها به ساعت نگاه نکردند. تعدادى از بچهها وضو گرفتند و آماده اقامه نماز شدند. ولى بعد از لحظاتى متوجه شدیم هنوز وقت اذان نیست و این یک شوخى بوده است .

کتاب نماز عشق/ ابوالفضل دربانیان


برچسب :
نوشته شده در دوشنبه 1393/12/11 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
۱۵ عقویت سبک شمردن نماز

« فاما اللواتی تصیبه فی دار الدنیا »، اما شش خصلتی که خدا پیش می‌آورد در دنیا برای کسانی که نمــاز را کوچک می شمارند:

1- « فالاولی یرفع الله البرکة من عمره »: اول این است که خدا برکـــت را از عمــر او بــــرمـی دارد؛ این عمــر که من و شما می‌کنیم، برکت از آن برداشته می‌شود که انسـان نداند که چه کرد، از کارهای خیــر، نه از شرّ؛ مثلا کسانی می‌بینید عمرشان با برکت است، خوب عبــادت می‌کنند، خدمات زیــاد می‌کنند مثلا فرض کنید صاحب همین کتاب، مجلسـی، اهل تزکیه بوده، اهـل باطن بوده، فلیسوف بوده، عارف بوده، خدمــاتی که کرده، مرجعیت که داشته، چقــدر کتاب نوشته، کتابهایش اگــر بنا باشد که به ما بدهند از روی آن بنویسیم تا آخر عمــر تمام نمی‌کنیم؛ عمر با بــرکت بوده؛ مقصود طولانــی بودن عمر نیست، برکت در عمر، اشتباه نکنید.

کسانی که در نمـاز سستی می‌کنند از عمرشان برکت گــرفته می‌شود؛ چیز عجیبی است بعدش هم روی این مسـاله دقت کنید این عمـرها که می‌گذرد، عمـر ماها و عمر بعضی‌ها چگونه است در مقایســه با آنها از لحــاظ برکت؛ یرفع الله البرکة فی عمره.

2- « یرفع الله البرکة من رزقه »: برکت را از روزیشــان هم بــر می‌دارد.

برکت از روزی هم این نیست که انســـان کم پول بدست می‌آورد یا زیاد؛ نه؛ برکت در زندگی و معیشت است که آن را خــدا بر می‌دارد.

3- « و یَمحوا الله عزوجلّ سیماء الصالحین من وجهه »: سومین چیزی که مبتلا می‌شود این است که خدای متعال سیمــای صالحان را ازاو بر می‌گیرد؛ وقتی به صــورتش نگاه می‌کنید سیمای صالحــان در او نیست. این هم چیزی است؛ صــالحان یک سیمایی دارند البته اهـــــل ذوق می‌فهمند، این را با ذوق و دل می‌شود فهمید، نه زیبــایی ظاهری است، سیمای صالحان یک چیزی است که اهل دل و اهل ذوق می‌فهمند.

4- « و کل عمل یعمله لا یؤجر علیه »: هر عملـی که انجام می‌دهد از اعمال خیـر و عبادات، اجــری به آن داده نمی‌شود.

5- « و لا یرفع دعاؤه الی السماء »: پنجمی اش این است که دعــای او مستجاب نمی‌شود.

6- « والسادسة لیس له حظّ فی دعاء الصالحین »: از دعای صالحان هم بی بهره می‌شود، یعنی صالحان که برای مومنیــن و مومنــات دعاهایی می‌کنند که وظیفه اشان است، اینها از دعای صالحان حظّـــی برایشـان نیست.

این شش خصلتی که در دنیا پیش می‌آید برای آنها که نمازشــان را کوچک می شمارند.

« و اما اللواتی تصیبه عند موته »

تکرار می‌کنم کوچک شمردن نماز، تاخیر از اول وقت، با عجله خواندن، آداب حضور را مراعات نکردن، درنماز ظاهرا و باطنا بازی نکردن، لباس و نظافت و اینها را مراعات نکردن خلاصه سبک شمردن.

برای خواندن نه عاقبت دیگر به ادامه ی مطلب مراجعه کنید


برچسب :
نوشته شده در يکشنبه 1393/12/10 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
چند حدیث در مورد نماز
چند حدیث  در مورد نماز

پیامبر (ص ) : نماز، معراج مؤمن است .

پیامبر (ص ) : نماز نور مؤمن است .

پیامبر (ص ) : علامت و نشانه ایمان نمازاست .

پیامبر (ص ) : نماز، پایه و ستون دین شماست .

پیامبر (ص ) : نماز، پرچم اسلام است .

پیامبر (ص ) : همانانماز خواندن وسیله نزدیکی مؤمن به خداست .

پیامبر (ص ) : جایگاه نماز در دین ، مانند جایگاه سر در بدن است .

پیامبر (ص ) : نماز کلید بهشت است .

پیامبر (ص ) : بنده مادام که منتظر نماز است در حال نماز است .

.

پیامبر (ص ) : روشنی چشم من در نماز است .

پیامبر (ص ) : مثل نماز مانند مثل ستون خیمه است ، هرگاه ستون ثابت باشد طنابها و میخهاو

پرده ها ثابت و سودمند خواهند بود و هرگاه ستون بکشند و در هم فرو ریزد، نه میخ نافع است و نه ریسمان سودی دارد و نه پرده ای اثری خواهد داشت .

پیامبر (ص ) : نماز از سنتهای دین ، و مایه خشنودی پروردگار و راه و روش پیامبران است .


برچسب :
نوشته شده در يکشنبه 1393/12/10 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
نمازهاى قضا

محمود حسین پور
شهید رجبعلى عرب پس از نبرد در منطقه مبارزه به داخل سنگر استراحت مى آمد ومقدار کمى استراحت مى کرد و اکثر اوقات باقى مانده را نماز مى خواند.
وقتى همسنگرى ها به او مى گفتیم که چرا این قدر نماز مى خوانى ؟ او در جواب ما مى گفت : هر چه که بعد از سن تکلیف در دوران ستم شاهى پهلوى نماز خوانده ام همه را دوباره مى خوانم و همه آن ها را قضا مى کنم .
این اعتقاد بسیار خوب او بود که حالا در صحنه جنگ بهترین فرصت جهت تقرب بهدرگاه الهى و کسب مقامات عالیه است . به همین دلیل ارزش این نمازها را مى دانست و به خدا عشق مى ورزید.

کتاب نماز عشق/ ابوالفضل دربانیان


برچسب :
نوشته شده در يکشنبه 1393/12/10 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر

X