موضوعات مطالب
آرشيو مطالب
صفحه ها
آمار و امكانات
درباره وبلاگ

هرچند تاكنون درباره نماز ، پایگاه ها و صفحات مجازی ارزشمندي نشر يافته است، ولي در رسانه سعی داشته ایم با نگاه نو ، تدوين و دسته بندي مناسب جوانان و نوجوانان را به این مسیر رهنمون باشیم. اين مجموعه شامل بخش ها و موضوعات مختلفي شامل : جايگاه والاي نماز در ميان عبادت ها ،آثار و برکات نماز بر روي فرد و جامعه و نقش نماز در زندگي و روش هاي آن معلوم مي گردد. و دراین راستا راهكارهاي جذب كودك و نوجوان به نماز مانند: تشويق و تحسين، كردار نه گفتار، اخلاق خوش و اُنس با كودك و نوجوان، ميانه روي و... با بیان حکایات ، احادیث ، الگوها و... آورده شده است. باشد که این مجموعه ما و فرزندانمان را در مسیر برپا كنندگان نماز یاری گر باشد.
سایر امکانات
پيامبر صلى‏ الله‏ عليه‏ و‏ آله : اگر بنده ارزش ماه رمضان را بداند، آرزو مى كند كه سراسر سال، رمضان باشد
اقامه نماز مؤلفه چه کسانی است؟

نمازگزاران چه کسانی هستند؟نماز؛ نشانه مومن

نماز؛ از ویژگیهای متقیننماز از علامتهای اولوالالباب

نماز از نشانه های محسنیننماز، ویژگی مصلحان

مولفه ای از مخبتیننشانه ای از دانشمندان

و اما نشانه ای از یاران خدا

خدای منان از روی لطف بی پایان بر آدمیان منّت نهاده، به آنها اجازه معراج به عالم ملک و ملکوت عطا فرموده و نماز را نردبان ترقی و ابزار ارتقاء به عالم بالا قرار داده است.


برچسب :
نوشته شده در پنج شنبه 1394/9/5 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
آثار نماز و پاداش نمازگزاران

 

جلب رحمت خداطلب یاری از نماز

آرامشبازداشتن از فحشا و منکر

همراهی خدا با نمازگزارانولایت نمازگزاران

هدایت برای نمازگزارانانذار برای نمازگزاران

رستگاری برای نمازگزارانپاداش

امان در سایه ی نماز


برچسب :
نوشته شده در چهارشنبه 1394/9/4 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
شرایط کمال نماز

قَالَ النبی صلی الله علیه و آله :‏ وَ لَا صَلَاةَ لِمَنْ لَا یُتِمُّ رُکُوعَهَا وَ سُجُودَهَا.
پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: کسی که رکوع و سجده نماز را نیکو انجام نمی‏دهد، نمازش کامل نیست.

(بحارالانوار، ج 69، ص 198؛ مستدرک الوسائل، ج 3، ص36)    

قَالَ النبی صلی الله علیه و آله : الْخُشُوعُ‏ زِینَةُ الصَّلَاة.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: خشوع، زینت نماز است.

(کنزالفوائد، ج ‏1، ص 299؛ بحارالانوار، ج 74، ص 131)    

قَالَ رسول الله صلی الله علیه و آله : إِذَا قَامَ الْعَبْدُ إِلَی الصَّلَاةِ فَکَانَ هَوَاهُ‏ وَ قَلْبُهُ‏ إِلَی اللَّهِ تَعَالَی انْصَرَفَ کَیَوْمَ وَلَدَتْهُ أُمُّهُ.
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: هنگامی که انسان برای نماز می‌ایستد، اگر همه توجه‏اش و قلبش به سوی خدا باشد، نمازش تمام می‌شود، در حالی که مثل روزی است که پاک به دنیا آمده است.

(بحارالانوار، ج ‏81، ص 261)    

قَالَ النبی صلی الله علیه و آله : مَنْ صَلَّی رَکْعَتَیْنِ وَ لَمْ‏ یُحَدِّ ثْ‏ فِیهِمَا نَفْسَهُ‏ بِشَیْ‏ءٍ مِنْ أُمُورِ الدُّنْیَا غَفَرَ اللَّهُ لَهُ ذُنُوبَه‏.
رسول اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: کسی که دو رکعت نماز بخواند و در آن دو رکعت، قلب خود را به چیزی از امور دنیا مشغول نکند، خداوند گناهانش را می‏آمرزد.

(بحارالانوار، ج 81، ص 249)    

قَالَ الباقر علیه السلام : لَا تَقُمْ‏ إِلَی‏ الصَّلَاةِ مُتَکَاسِلًا وَ لَا مُتَنَاعِساً وَ لَا مُتَثَاقِلًا فَإِنَّهَا مِنْ خِلَالِ النِّفَاق‏.
امام باقر علیه السلام فرمود: در حال کسالت و خواب‏آلودگی و سنگینی به نماز نایست. چون از نشانه‌های نفاق است.

(الکافی (ط ـ الاسلامیه)، ج ‏3، ص 299؛ بحارالانوار، ج 81، ص 202)    

قَالَ الصادق علیه السلام : إِنَّهُ لَا یَنَالُ‏ شَفَاعَتَنَا مَنِ اسْتَخَفَّ بِالصَّلَاةِ.
امام صادق علیه السلام فرمود: هر کس نماز را سبک بشمارد، به شفاعت ما دست نخواهد یافت. (الکافی (ط ـ الاسلامیه)، ج ‏3، ص 270؛ وسائل الشیعه، ج 25، ص 329)    

قَالَ النبی صلی الله علیه و آله : أَسْرَقُ‏ النَّاسِ‏ الَّذِی یَسْرِقُ مِنْ صَلَاتِهِ تُلَفُّ کَمَا یُلَفُّ الثَّوْبُ الْخَلَقُ فَیُضْرَبُ بِهَا وَجْهُهُ.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: دزدترین مردم کسی است که (به خاطر سرعت و شتابزدگی) از نماز خود می‏کاهد، نماز چنین انسانی همچون جامه مندرسی در هم پیچیده شده، به صورت او پرتاب می‌شود.

(وسائل الشیعه، ج 7، ص 151)    

قَالَ الصادق علیه السلام : إِذَا قَامَ الْعَبْدُ فِی الصَّلَاةِ فَخَفَّفَ صَلَاتَهُ قَالَ اللَّهُ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی لِمَلَائِکَتِهِ أَمَا تَرَوْنَ إِلَی‏ عَبْدِی‏ کَأَنَّهُ‏ یَرَی أَنَّ قَضَاءَ حَوَائِجِهِ بِیَدِ غَیْرِی أَ مَا یَعْلَمُ أَنَّ قَضَاءَ حَوَائِجِهِ بِیَدِی.
امام صادق علیه السلام فرمود: هرگاه بنده برای نماز به پا خیزد و نمازش را سبک ادا کند، خداوند به فرشتگان خود می‌فرماید: آیا به بنده من نمی‏نگرید که گویا برآوردن حاجت‏هایش را به دست دیگری غیر از من می‌بیند آیا نمی‏داند که برآوردن حوائج او به دست من است.

(الکافی (ط ـ الاسلامیه)، ج 3، ص 269؛ تهذیب الاحکام، ج 1، ص 240)    


برچسب :
نوشته شده در سه شنبه 1394/9/3 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
توبیخ و انتقاد از تارکان و کاهلان نماز

 

در قرآن به برپاداشتن نماز تأکید فراوانی شده و آثار فراوانی بر آن مترتب گردیده است. برای اقامه کنندگان نماز پاداش بسیاری وعده داده است. علیرغم آن که انسان از فواید نماز در این جهان نیز بهره می برد، انسان های نادانی هستند که از درک لذت ارتباط با خدا عاجز بوده و نه تنها در انجام آن کاهلی و سستی می کنند بلکه نمازگزاران را نیز مسخره کرده یا نهی می کنند. این گروه به شدت مورد انتقاد قرآن قرار گرفته و به عذابی سخت وعده داده شده اند.

 

مسخره کنندگان اذان بی عقلانند

" واذا نادیتم الی الصلوة اتخذوها هزواً و لعباً ذلک بانهم قوم لا یعقلون. "(1) و آنها هنگامی که( اذان می گوئید) مردم را به نماز می خوانید آن را به مسخره و بازی می گیرند این به خاطر آن است که آنها جمعی هستند که درک نمی کنند." مردمان سبکسر و بی عقلی که نمی توانند با نظر محققانه به اعمال دینی و عبادات حقیقی بنگرند و از درک فواید آنها به خصوص نماز که همانا نزدیکی به ذات لا یزال و تحصیل سعادت دنیا و آخرت است عاجزند، اذان و نماز را به مسخره می گیرند.


برچسب :
نوشته شده در دوشنبه 1394/9/2 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
نماز،عبادات و دستورات دین

نماز از جمله عباداتی است که علاوه بر این که در قرآن در آیات زیادی بر آن تأکید شده، همراه با عبادات و دستورات دینی مختلفی نیز آمده است. که در این مطلب به آن اشاره می کنیم.

 

نماز و انفاق

در سوره بقره از جمله صفات پرهیزکاران را اقامه نماز و انفاق بر می شمارد... و یقیمون الصلوة و مما رزقناهم ینفقون"(1)...


برچسب :
نوشته شده در يکشنبه 1394/9/1 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر

X