موضوعات مطالب
آرشيو مطالب
صفحه ها
آمار و امكانات
درباره وبلاگ

هرچند تاكنون درباره نماز ، پایگاه ها و صفحات مجازی ارزشمندي نشر يافته است، ولي در رسانه سعی داشته ایم با نگاه نو ، تدوين و دسته بندي مناسب جوانان و نوجوانان را به این مسیر رهنمون باشیم. اين مجموعه شامل بخش ها و موضوعات مختلفي شامل : جايگاه والاي نماز در ميان عبادت ها ،آثار و برکات نماز بر روي فرد و جامعه و نقش نماز در زندگي و روش هاي آن معلوم مي گردد. و دراین راستا راهكارهاي جذب كودك و نوجوان به نماز مانند: تشويق و تحسين، كردار نه گفتار، اخلاق خوش و اُنس با كودك و نوجوان، ميانه روي و... با بیان حکایات ، احادیث ، الگوها و... آورده شده است. باشد که این مجموعه ما و فرزندانمان را در مسیر برپا كنندگان نماز یاری گر باشد.
سایر امکانات
پيامبر صلى‏ الله‏ عليه‏ و‏ آله : اگر بنده ارزش ماه رمضان را بداند، آرزو مى كند كه سراسر سال، رمضان باشد
نماز اول وقت

قَالَ الصادق علیه السلام : امْتَحِنُوا شِیعَتَنَا عِنْدَ ثَلَاثٍ‏ عِنْدَ مَوَاقِیتِ الصَّلَاةِ کَیْفَ مُحَافَظَتُهُمْ عَلَیْهَا وَ عِنْدَ أَسْرَارِهِمْ کَیْفَ حِفْظُهُمْ لَهَا عِنْدَ عَدُوِّنَا وَ إِلَی أَمْوَالِهِمْ کَیْفَ مُوَاسَاتُهُمْ لِإِخْوَانِهِمْ فِیهَا.
امام صادق علیه السلام فرمود: شیعیان ما را در سه چیز آزمایش کنید: در اوقات نماز که تا چه اندازه مراقبت آنها را دارند و در اسرار مذهبی که چگونه آنها را از دشمنان ما حفظ می‏کنند و در ثروتشان که با برادران دینی خود تا چه مقدار کمک و همراهی می‏کنند.

(خصال، ج 1، ص 103؛ وسائل الشیعه، ج 4، ص 112؛ بحارالانوار، ج 80 ص 22)

قَالَ النبی صلی الله علیه و آله : لَا یَنَالُ‏ شَفَاعَتِی‏ مَنْ‏ أَخَّرَ الصَّلَاةَ بَعْدَ وَقْتِهَا.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: کسی که نماز را از وقتش تأخیر بیندازد، فردای قیامت به شفاعت من نخواهد رسید.

(المحاسن، ج‏ 1، ص 80؛ بحارالانوار، ج 80، ص 20)    

قَالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام : صَلِ‏ الصَّلَاةَ لِوَقْتِهَا الْمُؤَقَّتِ لَهَا وَ لَا تُعَجِّلْ وَقْتَهَا لِفَرَاغٍ وَ لَا تُؤَخِّرْهَا عَنْ وَقْتِهَا لِاشْتِغَالٍ وَ اعْلَمْ أَنَّ کُلَّ شَیْ‏ءٍ مِنْ عَمَلِکَ تَبَعٌ لِصَلَاتِکَ‏.
امام علی علیه السلام فرمود: نماز را در وقت مقرر آن به جای آور، و به خاطر فراغت نماز را جلو نینداز و به علت اشتغال آن را به تأخیر میفکن، و بدان که همه اعمال تو بسته به نماز توست.

(نهج‌البلاغه (صبحی الصالح)، ص 384؛ شرح نهج البلاغة ابن ابی‏الحدید، ج‏ 15، ص 164)    

قَالَ الباقر علیه السلام : هَذِهِ الْفَرِیضَةُ مَنْ صَلَّاهَا لِوَقْتِهَا عَارِفاً بِحَقِّهَا لَا یُؤْثِرُ عَلَیْهَا غَیْرَهَا کَتَبَ اللَّهُ لَهُ بَرَاءَةً لَا یُعَذِّبُهُ وَ مَنْ صَلَّاهَا لِغَیْرِ وَقْتِهَا مُؤْثِراً عَلَیْهَا غَیْرَهَا فَإِنَّ ذَلِکَ إِلَیْهِ إِنْ شَاءَ غَفَرَ لَهُ وَ إِنْ شَاءَ عَذَّبَهُ.
امام باقر علیه السلام فرمود: این نماز واجب راهر کس آن را در وقتش بخواند و حقش را بداند و کاری را بر آن مقدم ندارد خداوند بی گناهیش را می‌نویسد و عذابش نمی کند و هر کس در غیر وقتش بخواند و کارهای دیگر را بر آن مقدم کند سرانجامش با خداست اگر خواست می‌آمرزد و اگر خواست عذاب می‌کند.

(وسائل الشیعة، ج‏4، ص 114)    

قَالَ الرضا علیه السلام : حَافِظُوا عَلَی‏ مَوَاقِیتِ‏ الصَّلَاةِ فَإِنَّ الْعَبْدَ لَا یَأْمَنُ الْحَوَادِث‏.
امام رضا علیه السلام فرمود: مراقب وقت‏های نماز باشید (که تا وقتش فرا رسید انجام دهید) چرا که انسان از حوادثی که مانع انجام نماز در وقت گردد، ایمن نیست.

(الفقه المنسوب إلی رضا علیه السلام ، ص 100؛ بحارالانوار، ج 80، ص 20)    

قَالَ الصادق علیه السلام : أَفْضَلُ الْأَعْمَالِ الصَّلَاةُ لِوَقْتِهَا وَ بِرُّ الْوَالِدَیْنِ وَ الْجِهَادُ فِی سَبِیلِ اللَّهِ.
به امام صادق علیه السلام عرض کردم کدام اعمال از همه بهتر است امام صادق علیه السلام فرمود: بهترین اعمال نزد خداوند، نماز اول وقت است، پس از آن نیکی بر پدر و مادر، و سپس جهاد در راه خدا است.

(بحارالانوار، ج 71،

قَالَ الصادق علیه السلام : فَإِذَا صَلَّی‏ الْعَبْدُ صَلَاةَ الصُّبْحِ مَعَ طُلُوعِ الْفَجْرِ أُثْبِتَتْ لَهُ مَرَّتَیْنِ اَثبَتَها مَلَائِکَةُ اللَّیْلِ وَ مَلَائِکَةُ النَّهَارِ.
امام صادق علیه السلام فرمود: پس هرگاه بنده خدا نماز صبح را با طلوع فجر به جای آورد دو مرتبه برای او ثواب نوشته می‌شود، هم فرشته صبح و هم فرشته شب می‌نویسند.

(بحارالانوار، ج 80، ص 99؛ الکافی (ط ـ دارالحدیث)، ج 6، ص 283)  ص 45؛ وسائل الشیعه، ج 15، ص 19

قَالَ الباقر علیه السلام : أَیُّمَا مُؤْمِنٍ‏ حَافَظَ عَلَی الصَّلَوَاتِ الْمَفْرُوضَةِ فَصَلَّاهَا لِوَقْتِهَا فَلَیْسَ هَذَا مِنَ الْغَافِلِینَ.
امام باقر علیه السلام فرمود: هر مؤمنی محافظت بر نمازش نماید، و او را در وقتش به جا آورد، از انسان‏های غافل شمرده نمی‏شود.

(الکافی (ط ـ الاسلامیه)، ج ‏3، 270؛ وسائل الشیعه، ج 3، ص 79)    


برچسب :
نوشته شده در دوشنبه 1395/6/1 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
قربانی

پیامبر (ص) فرمودند:

إنَّما جُعِلَ هذَا الأَضحى لِتَتَّسِعَ مَساکینُکُم مِنَ اللَّحمِ، فَأَطعِموهُم. وسائل الشیعه ،ج14،ص206
 
قربانىِ براى این قرار داده شده که بینوایان، از گوشت به نوا برسند پس به آنان بخورانید.


برچسب :
نوشته شده در جمعه 1395/5/29 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
رهای از آتش با نماز
رهای از آتش با نماز

پیامبر (ص):

الصلاة... حُجَّةً بَینَهُ وبَینَ الرَّبِّ جَلَّ جَلالُهُ، ونَجاةً لِبَدَنِهِ مِنَ النّار؛

نماز حجّتى میان او و پروردگار بزرگ و باشُکوهش، و رهایى پیکرش از آتش است.


برچسب :
نوشته شده در سه شنبه 1395/5/26 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
حدیث نماز

قالَ الإمام الجواد - علیه السلام - : مَنْ أتَمَّ رُکُوعَهُ لَمْ تُدْخِلْهُ وَحْشَهُ الْقَبْرِ.

«الکافی، ج 3، ص 321، ح 7»

امام جواد - علیه السلام - فرمود: هرکس رکوع نمازش را به طور کامل و صحیح انجام دهد، وحشت قبر بر او وارد نخواهد شد.


برچسب :
نوشته شده در جمعه 1395/3/28 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
نماز مانند ستون خیمه دین

قَالَ النبی صلی الله علیه و آله : مَثَلُ‏ الصَّلَاةِ مَثَلُ عَمُودِ الْفُسْطَاطِ إِذَا ثَبَتَ الْعَمُودُ نَفَعَتِ الْأَطْنَابُ وَ الْأَوْتَادُ وَ الْغِشَاءُ وَ إِذَا انْکَسَرَ الْعَمُودُ لَمْ یَنْفَعْ طُنُبٌ وَ لَا وَتِدٌ وَ لَا غِشَاءٌ.
پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: مثل نماز مانند مثل ستون خیمه است، هرگاه ستون ثابت باشد طناب‏ها و میخ‏ها و پرده‌ها ثابت و سودمند خواهند بود و هرگاه ستون بشکند و در هم فرو ریزد، نه میخ نافع است و نه ریسمان سودی دارد و نه پرده اثری خواهد داشت. (من لایحضره الفقیه، ج 1، ص 211؛ وسائل الشیعه، ج 4، ص 33؛ بحارالانوار، ج 79، ص 218)    


برچسب :
نوشته شده در چهارشنبه 1395/3/26 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
نماز، کلید در بهشت

نماز، کلید در بهشت

در حدیثى رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم مى‏فرماید:

«الصلاة مِفْتَاحاً لِلْجَنَّةِ وَ مُهُوراً لِحُورِ الْعِینِ وَ ثَمَناً لِلْجَنَّة؛(1)

نماز موجب فتح و گشایش درهاى بهشت مى‏باشد و مهریه‏ى حور العین و ثمن و بهاى بهشت است.»

 

امیرمؤمنان على علیه‏السلام فرمودند:

«مردى را دیدم که نمازش را نیکو بجا مى‏آورد و به درگاه خداى متعال تضرع و ناله بسیار مى‏کرد؛ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم با دست مبارکش اشاره کرد و فرمود: «این مرد اهل بهشت است.» (2)

پیامبر خدا صلى الله علیه و آله:

«مِفْتَاحُ الْجَنَّةِ الصَّلَاة؛ (3)

کلید بهشت، نماز است.»

 

1- الخصال، ج‏2، ص 522.

2- تفسیر ابوالفتوح رازى، ج 1، ص 162.

3- عوالی اللئالی، ج‏1، ص 322.

 


برچسب :
نوشته شده در شنبه 1395/3/15 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
لباس و مکان نمازگزار
نماز، عروج به مقام قرب و حضور در محضر انس است. رعایت آداب حضور در محضر مقدس ملک‌الملوک برای سالک لازم است و مقتضای ادب در برابر خدا و ایستادن در آستان جلال و عظمت او آن است که نماز با بهترین و پاک‌ترین لباس باشد و نمازگزار از توجه و حضور قلب، برخوردار و از آراستگی ظاهر و باطن، بهره‌مند باشد. پوشش در نماز باید با لباس پاک و حلال باشد و بهتر است که لباس نمازگزار سفید و پاکیزه باشد؛ از لباس‌های سیاه و چرک و تنگ استفاده نکند؛ همچنین مکان، فرش و تختی که روی آن نماز خوانده می‌شود، باید حلال باشد. از حضرت علی علیه السلام نقل شده است که می‌فرماید: «لباس تمیز غم و ناراحتی را برطرف می‌کند و آن لباس پاک و مناسب نماز است».1


برچسب :
نوشته شده در چهارشنبه 1395/3/12 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
پناه به نماز در هنگام سختی

در کتاب شعب الایمان به سند از عبدا... بن سلام روایت کرده اند که گفت : رسول خدا(ص) وقتی خاندانش دچار شدت تنگی می شدند، دستورشان می داد به نماز و این آیه را تلاوت می کرد:(( وَاْمُرْ اَهْلَکَ بَالصَّلواهْ ...)).


برچسب :
نوشته شده در پنج شنبه 1395/3/6 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
غیبت، مانع قبولی نماز

قَالَ النبی صلی الله علیه و آله : مَنِ‏ اغْتَابَ‏ مُسْلِماً أَوْ مُسْلِمَةً لَمْ یَقْبَلِ اللَّهُ تَعَالَی صَلَاتَهُ وَ لَا صِیَامَهُ أَرْبَعِینَ یَوْماً إِلَّا أَنْ یَغْفِرَ لَهُ صَاحِبُه‏.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: هر کس غیبت مرد یا زن مسلمانی را کند، تا چهل شبانه روز نماز و روزه‏اش ثوابی ندارد، مگر اینکه غیبت شونده او را ببخشد. (بحارالانوار، ج 72، ص 258)    


برچسب :
نوشته شده در دوشنبه 1395/3/3 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (1) نظر
نماز شب در روایات

قَالَ الصَّادِقُ علیه السلام : عَلَیْکُمْ بِصَلَاةِ اللَّیْلِ فَإِنَّهَا سُنَّةُ نَبِیِّکُمْ وَ أَدَبُ الصَّالِحِینَ قَبْلَکُمْ وَ مَطْرَدَةُ الدَّاءِ عَنْ أَجْسَادِکُمْ‏.
امام صادق علیه السلام فرمود: شما را به نماز شب سفارش می‌کنم که آن سنت پیامبر شما و طریقه و شیوه صالحان و نیکوکاران پیش از شما و برطرف کننده درد و ناخوشی از تن های شماست.

 (من لا یحضره الفقیه، ج‏1، ص472)    

قَالَ الصَّادِقَ علیه السلام : ‏ثَلَاثَةٌ هُنَّ فَخْرُ الْمُؤْمِنِ وَ زِینَةٌ فِی الدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ الصَّلَاةُ فِی آخِرِ اللَّیْلِ وَ یَأْسُهُ مِمَّا فِی أَیْدِی النَّاسِ وَ وَلَایَةُ الْإِمَامِ مِنْ آلِ مُحَمَّدٍ ص.
امام صادق علیه السلام فرمود: سه چیز افتخار مومن و زینت او در دنیا و آخرت است، و آنها خواندن نماز شب، طمع نداشتن به اموال مردم و قبول ولایت امامی از آل محمد علیه السلام است.

(بحار الأنوار، ج‏84 ص 140)    

قَالَ الصادق علیه السلام : صَلَاةُ الْمُؤْمِنِ بِاللَّیْلِ تَذْهَبُ بِمَا عَمِلَ مِنْ ذَنْبٍ بِالنَّهَارِ.
امام صادق علیه السلام فرمود: نماز شب مؤمن گناهان روزش را محو می‏کند.

 (الکافی (ط ـ الاسلامیه)، ج ‏3، ص 266؛ من لایحضره الفقیه، ج 1، ص473)    


برچسب :
نوشته شده در يکشنبه 1395/3/2 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
معراج مومن در کلام پیامبر رحمت(ص)

اهل بیت(علیهم السلام)به نماز اول وقت اهتمام ویژه ای داشتند و برآن بسیار تأکید کرده اند. اگر انسان در زمان اذان، کار و مشغله خود راکنار بگذارد و به دعوت خدا لبیک بگوید، خداوند نیز رحمت خود را نصیب اومی کند. نماز اول وقت عامل مهمی درکسب حضورقلب است. در قول و فعل معصومین(ع)به این امر اهتمام والایی شده است. در راس معصومین(ع) پیامبر اعظم (ص)به این امر توجه ویژه ای داشته است. ایشان در این باره می فرمایند: هیچ گاه وقت نماز نمی رسد مگر اینکه فرشته ای در میان مردم ندا می دهد که : ای مردم بپاخیزید و با نماز خود آتشهایی را که برافروخته اید خاموش کنید. (مجلسی،1403ق، 82 / 209 )


برچسب :
نوشته شده در شنبه 1395/3/1 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر

X