موضوعات مطالب
آرشيو مطالب
صفحه ها
آمار و امكانات
درباره وبلاگ

هرچند تاكنون درباره نماز ، پایگاه ها و صفحات مجازی ارزشمندي نشر يافته است، ولي در رسانه سعی داشته ایم با نگاه نو ، تدوين و دسته بندي مناسب جوانان و نوجوانان را به این مسیر رهنمون باشیم. اين مجموعه شامل بخش ها و موضوعات مختلفي شامل : جايگاه والاي نماز در ميان عبادت ها ،آثار و برکات نماز بر روي فرد و جامعه و نقش نماز در زندگي و روش هاي آن معلوم مي گردد. و دراین راستا راهكارهاي جذب كودك و نوجوان به نماز مانند: تشويق و تحسين، كردار نه گفتار، اخلاق خوش و اُنس با كودك و نوجوان، ميانه روي و... با بیان حکایات ، احادیث ، الگوها و... آورده شده است. باشد که این مجموعه ما و فرزندانمان را در مسیر برپا كنندگان نماز یاری گر باشد.
سایر امکانات
پيامبر صلى‏ الله‏ عليه‏ و‏ آله : اگر بنده ارزش ماه رمضان را بداند، آرزو مى كند كه سراسر سال، رمضان باشد
آسیب شناسی وضعیت نماز در جامعه
چکیده
در جوامع بشری کمتر جامعه ای را می توان یافت که با دین سر و کار نداشته باشد. همه ادیان بخصوص ادیان آسمانی مظاهری دارند که بدان وسیله پیروان خود را به معبود نزدیک می کنند نماز نیز از مظاهر و ارکان دین اسلام است هر نمازگزاری به تناسب سطح نماز خویش از تعالیم و‌ آثار و برکات آن برخوردار می گردد.

این مقاله با هدف آسیب شناسی بی توجهی به حقیقت نماز و ارائه ی راهکارها در جهت رفع آسیبها در اقامه نماز با استفاده از روش اسنادی تهیه شده است ابتدا به بررسی جایگاه نماز در و زندگی فردی و اجتماعی و تکامل انسان پرداخته شده است آنگاه آسیبهای بی‌توجهی به نماز مانند عدم آشنایی با فلسفة نماز، احساس عقب ماندگی، تنبلی و تن پروری، سهل انگاری، غرق شدن در زندگی مادی، تربیت غلط خانوادگی، دوستان و محیط اجتماعی فاسد، برخوردهای نامناسب برخی افراد مذهبی مطرح شده و سپس راهکارهایی مانند آشنایی با فلسفه نماز، دوری از پرخوری و پرخوابی و شهوترانی، امیدواری به رحمت خداوند،‌ اختصاص بهترین اوقات برای اقامه نماز، هماهنگی گفتار و عمل مربیان و والدین،‌قطع رابطه با دوستان ناباب، فعال شدن رسانه ها در جهت دادن اطلاعات و معرفی الگوهای مناسب، کوشش مسئولان در جهت اصلاح جامعه،‌ بیان شده است. در نهایت نتیجه گیری بعمل آمده است.

کلید واژگان: آثار نماز- آسیب شناسی- خداوند- دین اسلام- نماز


مقدمه:

انسان در میان مخلوقات برترین موجودی است که بالاترین استعداد تکامل را دارد از نقطه صفر آغاز به حرکت کرده و به سوی بی نهایت همچنان پیش می رود و چرخ تکامل او اگر در مسیر حق باشد، متوقف نخواهد شد. از طرفی عبادت مکتب عالی تربیت و است، اندیشه انسان را بیدار می کند و فکر او را متوجه بی نهایت می کند، گرد و غبار گناه و غفلت را از دل و جان می شوید، صفات عالی انسانی را در وجود او پرورش می دهد،‌ روح ایمان را تقویت و آگاهی و مسئولیت به انسان می بخشد. (مکارم شیرازی، ج 11، 1362:145)

حلقه اتصال انسان به مبدأ آفرینش می باشد و باعث تخلق انسان  به صفات ملکوتی می شود.

بارزترین شکل عبادت، نماز است که مهمترین عامل ذکر و بهترین رافع غفلت است. نماز روح تشکر و سپاس را در نمازگزار  تقویت می کند. نماز پیوستن به خدا و بریدن از غیر اوست. تسلیم و رضا به قضای خداوند متعال است. نماز اطاعت از خدا و پرهیز از عصیان است نماز موجب تقوی و تقوی نیروی تشخیص حق از باطل را به نمازگزار می دهد. نمازگزار خدا را ناظر بر اعمال خود می داند و عالم را محضر خدا می داند و در محضر خداوند معصیت نمی کند.

گاهی انسان به دلایل مختلف فریفتة ظواهر مادی دنیا می شود و غرق شدن در زندگی مادی او را در وادی بی خبری و غفلت از حقایق می اندازد و او را از خود بیگانه می سازد، آدمی با آلوده شدن به صفات پست حیوانی ایمان خود را ضایع می کند، به انواع گناهان دست می زند در این راه،‌ شیطان قسم خورده نیز به تزیین زشتیها می پردازد و بیش از پیش او را در منجلاب ذلت و نیستی فرو می برد. اینجاست که گویی همه عوامل دست به دست هم داده تا او از اصل خود بیگانه شود و خدای خود را فراموش کند.

ما در این مقاله در پی آنیم که به آسیب شناسی بی توجهی به حقیقت و جایگاه نماز پرداخته و راهکارهایی را در جهت رفع آسیب‌ها بیان کنیم.



برچسب :
نوشته شده در پنج شنبه 1394/5/22 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر

X