قَالَ النبی صلی الله علیه و آله : صَلِّ صَلَاةَ مُوَدِّعٍ فَإِنَّ فِیهِ الْوُصْلَةَ وَ الْقُرْبَی.
پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: نماز بخوان همچون کسی که میخواهد از نماز وداع کند چون در آن نماز رسیدن و قرب به خداست. (بحارالانوار، ج75، ص 200؛ مصباح الشریعة، ترجمه: مصطفوی، ص 321)
قَالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام : تَعَاهَدُوا أَمْرَ الصَّلَاةِ وَ حَافِظُوا عَلَیْهَا وَ اسْتَکْثِرُوا مِنْهَا وَ تَقَرَّبُوا بِهَا فَإِنَّهَا کانَتْ عَلَی الْمُؤْمِنِینَ کِتاباً مَوْقُوتا.
امام علی علیه السلام فرمود: نماز را بر عهده گیرید وآن را حفظ کنید. زیاد نماز بخوانید و با آن به خدا تقرب جویید، زیرا نماز دستوری است که در وقتهای خاص بر مومنین واجب شده است. (نهجالبلاغه (صبحی صالح)، ص 316؛ وسائل الشیعه، ج4، ص30؛ بحارالانوار، ج 79، ص 224)
قَالَ الصادق علیه السلام : إِذَا اسْتَقْبَلْتَ الْقِبْلَةَ فَآیِسْ مِنَ الدُّنْیَا وَ مَا فِیهَا وَ الْخَلْقِ وَ مَا هُمْ فِیهِ وَ فَرِّغْ قَلْبَکَ عَنْ کُلِّ شَاغلٍ یَشْغَلُکَ عَنِ اللَّهِ تَعَالَی.
امام صادق علیه السلام فرمود: هنگامی که برای نماز به جانب قبله ایستادی، دنیا و آنچه در آن است و مردم و آنچه را که به آن مشغولند را فراموش کن و قلب خود را از هر گونه سرگرم کنندهای که تو را از خدا باز دارد، فارغ ساز. (مصباح الشریعه، ص 87؛ مستدرک الوسائل، ج 4، ص 95؛ بحارالانوار، ج 81، ص 230)
قَالَ رسول الله صلی الله علیه و آله : لَیْسَ لَکَ مِنْ صَلَاتِکَ إِلَّا مَا أَحْضَرْتَ فِیهِ قَلْبَکَ.
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: بهرهای برای تو از نماز نیست مگر به مقداری که در آن حضور قلب داری. (عدة الداعی و نجاح الساعی، ص 181؛ بحارالانوار، ج 81، ص 259)
قَالَ امیرالمؤمنین علی علیه السلام : مَنْ أَتَی الصَّلَاةَ عَارِفاً بِحَقِّهَا غَفَرَ اللَّهُ لَه.
امام علی علیه السلام فرمود: کسی که نماز به جا آورد در حالی که عارف به حق آن باشد، خداوند او را میآمرزد. (تحف العقول، ص 117؛ بحارالانوار، ج 79، ص 207)
قَالَ النبی صلی الله علیه و آله : رَکعَةٌ مِن عالمٍ باللَّهِ خَیرٌ مِن أَلفِ رَکعَةٍ مِن مُتجاهلٍ بِاللَّه.
پیامبراکرم صلی الله علیه و آله فرمود: یک رکعت نماز کسی که عارف به خدا باشد، بهتر از هزار رکعت نماز کسی است که از خدا غافل باشد. (نهجالفصاحه، ص504)