موضوعات مطالب
آرشيو مطالب
صفحه ها
آمار و امكانات
درباره وبلاگ

هرچند تاكنون درباره نماز ، پایگاه ها و صفحات مجازی ارزشمندي نشر يافته است، ولي در رسانه سعی داشته ایم با نگاه نو ، تدوين و دسته بندي مناسب جوانان و نوجوانان را به این مسیر رهنمون باشیم. اين مجموعه شامل بخش ها و موضوعات مختلفي شامل : جايگاه والاي نماز در ميان عبادت ها ،آثار و برکات نماز بر روي فرد و جامعه و نقش نماز در زندگي و روش هاي آن معلوم مي گردد. و دراین راستا راهكارهاي جذب كودك و نوجوان به نماز مانند: تشويق و تحسين، كردار نه گفتار، اخلاق خوش و اُنس با كودك و نوجوان، ميانه روي و... با بیان حکایات ، احادیث ، الگوها و... آورده شده است. باشد که این مجموعه ما و فرزندانمان را در مسیر برپا كنندگان نماز یاری گر باشد.
سایر امکانات
پيامبر صلى‏ الله‏ عليه‏ و‏ آله : اگر بنده ارزش ماه رمضان را بداند، آرزو مى كند كه سراسر سال، رمضان باشد
نماز در جلو چشم مردم نه در خفا

امام حسین علیه السّلام روز دوّم محرم وارد کربلا و روز دهم شهید شد. بنابراین مدّت اقامت حضرت هشت روز بود و مسافرى که کمتر از ده روز بماند نمازش شکسته است .
نماز دو رکعتى دو دقیقه بیشتر طول نمى کشد، به خصوص در هنگام خطر، امام حسین علیه السّلام نیز روز عاشورا بارها به خیمه ها رفت و آمد داشت و مى توانست نماز ظهرش را در خیمه بخواند، ولى بنا داشت در معرکه بخواند. دو نفر از یارانش جلو نماز حضرت ایستادند و سى تیر را به جان خریدند، ولى نماز آشکارا برگزار شد نه در خیمه .
آرى ، به صحنه کشاندن نماز یک ارزش است . نباید در هتل ها، شرکت ها، پارک ها، فرودگاه ها، خیابان ها و رستوران ها، نمازخانه در گوشه باشد، بلکه باید در بهترین مکان و در جلو چشم دیگران نماز اقامه شود، زیرا هر چه از جلوه دین کم شود، به جلوه فساد اضافه خواهد شد.
اگر کاسب ها اوّل وقت کنار مغازه خود اذان بگویند، مشتریان بد حجاب ، خودشان را جمع تر خواهند کرد.


برچسب :
نوشته شده در جمعه 1395/2/10 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
بانى ، معمار ومهندس مسجد باید اهل نمازباشد

در آیه هیجده سوره توبه مى خوانیم : ((انّما یعمر مساجد اللّه من آمن باللّه والیوم الاخر و اقام الصلوة )) فقط کسانى حقّ تعمیر و آباد کردن مساجد را دارند که علاوه بر داشتن ایمان به خدا و روز جزا، اهل اقامه نماز باشند.
نااهلان حقّ تعمیر مساجد را ندارند، زیرا تعمیر مسجد یک عنوان مقدّس است .
در حدیث مى خوانیم : اگر ظالمى مسجد مى سازد شما به او کمک نکنید.


برچسب :
نوشته شده در جمعه 1395/2/10 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
تحریم شراب و قمار به خاطر حفظ نماز است

با اینکه شراب و قمار مفاسد جسمى ، روحى و اجتماعى فراوانى بدنبال دارد، امّا قرآن درباره آثار این دو مى فرماید:
(( و یصدّکم عن ذکراللّه و عن الصلوة )) اینها میان شما کینه ایجاد مى کند و شما را از یاد خداوند و نماز باز مى دارد.
در این آیه از میان دهها خطر و ضررى که شراب دارد، روى ضرر اجتماعى ومعنوى آن تکیه شده است . ضرر اجتماعى پیدا شدن کینه وضرر معنوى غفلت از یاد خدا و نماز.


برچسب :
نوشته شده در جمعه 1395/2/10 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
توجّه به نماز فرزندان و ذرّیه

قرآن ، دعاهاى بسیارى را از حضرت ابراهیم نقل نموده است . امّا تنها در دو مورد، آن حضرت براى نسل و ذرّیه اش دعا نموده است ، یکى رهبرى امّت و دیگرى اقامه نماز، که مى فرماید: (( ربّ اجعلنى مقیم الصلوة و من ذریّتى ))(10)
پروردگارا! من و ذریّه ام را از به پا دارندگان نماز قرار ده .
جالب این است که حضرت تنها به دعا قناعت نکرد و براى رسیدن به این آرزو قیام و هجرت کرد، آوارگى هائى را به جان خرید تا نماز را به پا داشت .


برچسب :
نوشته شده در پنج شنبه 1395/2/9 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
اوّلین وظیفه حکومت اسلامى اقامه نماز است

(( الّذین ان مکنّاهم فى الارض اقاموا الصلوة ))(11)
مسلمانان ، آنانند که چون قدرت را بدست گیرند اوّلین کارشان اقامه نماز است .
خدا نکند فکر مدیرعامل ما فقط به سوددهى کارخانه و فکر دانشگاه ما پرورش متخصصّ وفکر دولت ما فقط تولید وتوزیع باشد، که اوّلین وظیفه مسئولان حکومت اسلامى اقامه نماز است ، هم با شرکت خودشان و هم با تشویق همه جانبه مردم .


برچسب :
نوشته شده در پنج شنبه 1395/2/9 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
نماز و زکات

(( و اوصانى بالصلوة والزکاة ما دمت حیّا))
هر یک از دستورات اسلامى ممکن است به دلیلى تعطیل شود. مثلا جهاد براى بیمار و نابینا واجب نیست ، روزه بر مریض واجب نیست ، خمس و زکات و حج ، بر طبقه محروم واجب نیست ، امّا تنها عبادتى که بر همه افراد و اقشار جامعه از مرد و زن ، فقیر و غنى ، سالم و بیمار واجب است ، نماز است که تا لحظه مرگ حتّى یک روز قابل تعطیل شدن نیست . (گرچه براى زن ها در هر ماه برنامه خاصّى وجود دارد)


برچسب :
نوشته شده در پنج شنبه 1395/2/9 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
نماز همراه با مردم دارى

(( قولوا للناس حسنا و اقیموا الصلوة ))
با مردم خوب سخن بگویید و نماز را به پا دارید.
با سخن و برخورد خوب مى توانیم عملا نماز را تبلیغ کنیم و بدانیم کسانى که با اخلاق و سیره پیامبر صلّى اللّه علیه و آله مسلمان شده اند بیش از کسانى هستند که با استدلال عقلى مسلمان شده اند.
حتّى با کفّارى که انسان جدال و بحث مى کند، باید به طور نیکو جدال کند، یعنى اوّل خوبى هاى آنان را بپذیرد و بعد نقطه نظرات خود را بیان کند.


برچسب :
نوشته شده در چهارشنبه 1395/2/8 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
نماز، اوّلین واجب بعد از ایمان به خدا

((الّذین یؤ منون بالغیب و یقیمون الصلوة ))(14)
در ابتداى قرآن و آغاز سوره بقره ، بعد از ایمان به غیب که شامل ایمان به خداوند و معاد و فرشتگان است ، اوّلین اصل عملى که مورد توجّه قرار گرفته ، مسئله اقامه نماز است .


برچسب :
نوشته شده در چهارشنبه 1395/2/8 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
نماز، مقدّم بر کسب و کار

((رجال لا تلهیهم تجارة ولا بیع عن ذکر اللّه ))(15)
قرآن از کسانى که هنگام اذان ، کار و کسب را رها مى کنند ستایش کرده است .
به خصوص در روز جمعه سفارش شده که معامله را رها کنید: ((و ذرواالبیع )) وپس از پایان نماز جمعه ، به سراغ کار و درآمد بروید: ((فانتشروا فى الارض وابتغوا من فضل اللّه ))(16)
رئیس جمهور شهید ایران مرحوم رجائى مى فرمود: به نماز نگوئید کار دارم ، به کار بگوئید نماز دارم .


برچسب :
نوشته شده در چهارشنبه 1395/2/8 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
تفاوت اقامه نماز با نماز خواندن

در قرآن کریم هم اقامه نماز از ویژگی های افراد باتقوا شمرده شده است (یقیمون الصلوة - بقره/۳) و هم نماز خواندن.به عنوان نمونه در آیه ۲۲ و ۲۳ سوره معارج خداوند می فرماید: «اِلّاَ المُصَلِّینَ * اَلَّذیِنَ هُم عَلَی صَلَاتِهِم دَائِمونَ؛ غیر از نمازگزاران * همان کسانی که بر نمازشان پایداری می کنند». اکنون سوال این است که اقامه نماز که در آیات متعددی به آن دستور داده شده است چه تفاوتی با نماز خواندن دارد؟

حضرت آیت ا... خامنه ای، رهبر معظم انقلاب در درس تفسیر خود اقامه نماز را فراتر از نمازگزاران می شمارند و با اشاره به این تفاوت می فرمایند: «به پا داشتن نماز غیر از گزاردن نماز است... البته نماز گزاردن را هم شامل می شود. یعنی اگر شما بخواهید جزو نماز به پادارندگان باشید نمی توانید نماز گزاردن را ترک کنید. به پا داشتن نماز، یعنی در محیط و در جامعه این واجب و این حقیقت لطیف را به وجود آوردن و محیط را محیط نماز کردن و دیگری را به نماز دعوت کردن و نماز را با توجه ادا کردن و مفاهیم نماز را در زندگی تحقق بخشیدن است، که مفهوم اصلی نماز عبارت است از: خضوع انسان در مقابل پروردگار و عمل انسان به فرمان پروردگار.


برچسب :
نوشته شده در سه شنبه 1395/2/7 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
نماز و نشاط

قرآن از منافقین چنین یاد مى کند که آنها با کسالت نماز مى خوانند، نه عاشقانه :
((و اذا قاموا الى الصلوة قاموا کُسالى ))
همچنین در آیه 54 سوره توبه از انفاق بدون عشق به شدّت انتقاد شده است :
((لایاءتون الصلوة الاّ و هم کُسالى و لاینفقون الاّ و هم کارهون )) دلیل آن هم روشن است : هدف از عبادت و انفاق رشد معنوى است و شرط تحصیل آن علاقه است .


برچسب :
نوشته شده در سه شنبه 1395/2/7 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر

X