موضوعات مطالب
آرشيو مطالب
صفحه ها
آمار و امكانات
درباره وبلاگ

هرچند تاكنون درباره نماز ، پایگاه ها و صفحات مجازی ارزشمندي نشر يافته است، ولي در رسانه سعی داشته ایم با نگاه نو ، تدوين و دسته بندي مناسب جوانان و نوجوانان را به این مسیر رهنمون باشیم. اين مجموعه شامل بخش ها و موضوعات مختلفي شامل : جايگاه والاي نماز در ميان عبادت ها ،آثار و برکات نماز بر روي فرد و جامعه و نقش نماز در زندگي و روش هاي آن معلوم مي گردد. و دراین راستا راهكارهاي جذب كودك و نوجوان به نماز مانند: تشويق و تحسين، كردار نه گفتار، اخلاق خوش و اُنس با كودك و نوجوان، ميانه روي و... با بیان حکایات ، احادیث ، الگوها و... آورده شده است. باشد که این مجموعه ما و فرزندانمان را در مسیر برپا كنندگان نماز یاری گر باشد.
سایر امکانات
پيامبر صلى‏ الله‏ عليه‏ و‏ آله : اگر بنده ارزش ماه رمضان را بداند، آرزو مى كند كه سراسر سال، رمضان باشد
نماز و اقتصاد سالم

نماز و اقتصاد سالم

خداى تعالى، در آخرین آیه از سوره مبارکه فتح فرموده است:

«مُحمَّدٌ رَّسُولُ اللَّهِ وَ الَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلىَ الْکُفَّارِ رُحَمَاءُ بَیْنَهُمْ تَرَئهُمْ رُکَّعًا سُجَّدًا یَبْتَغُونَ فَضْلًا مِّنَ اللَّهِ وَ رِضْوَانًا سِیمَاهُمْ فىِ وُجُوهِهِم مِّنْ أَثَرِ السُّجُودِ؛ (1)

محمّد، فرستاده خداست و کسانى که با او هستند در برابر کفّار سرسخت و شدید، و در میان خود مهربانند پیوسته آنها را در حال رکوع و سجود مى‏بینى در حالى که همواره فضل خدا و رضاى او را مى‏طلبند نشانه آنها در صورتشان از اثر سجده نمایان است.»

 این آیه، برخى از صفات مؤمنان عهد رسول خداصلى الله علیه و آله و سلم را براى ما ذکر مى‏کند. آنان نسبت به کافران سخت و خشن و در میان خود نرم و مهربان بودند. با یکدیگر رکوع و سجود مى‏کردند، از فضل و احسان خدا سود مى‏جستند و خوشنودى او را طلب مى‏کردند.

 صفات مذکور در آیه فوق، یک مجموعه است و به هم مربوط است. مردمى که از فضل و بخشش خدا سود نمى‏جویند و خوشنودى او را نمى‏طلبند بلکه از زیرکى خود بهره مى‏جویند و در معاملات و روابط اقتصادى و مالى خود، جانب انصاف و خوشنودى حق را نگه نمى‏دارند، رحمت و رأفت بین خود و اتحاد اجتماعى خود را از بین مى‏برند و در مقابل دشمنان، ناتوان مى‏گردند.

 نقش نماز حقیقى در ایجاد ارتباط با خدا و رعایت انصاف و کسب حلال و در نتیجه ایجاد یک نظام اقتصادى سالم بر کسى پنهان نیست. (2)

 

از دیگر آثار و اسرار نماز که حائز اهمیت فراوانى مى‏باشد، میزان و معیار بودن نماز نسبت به اجراى دیگر دستورات و احکام الهى است.

فردى که نماز مى‏گذارد خود را موظف مى‏بیند که به دیگر احکام و دستورات الهى نیز عمل کند و آنها را نیز مورد توجه قرار دهد نمازگزار نمى‏تواند با بدن ناپاک و اعضاء آلوده به ناپاکى به نماز بایستد فرد جنب، فرد حائض و فرد نفساء بدون طهارت لازم نمى تواند نماز انجام دهد.

نمازگزار ضرورت دارد لباس پاک و عارى از البسه محرم (مانند زربفت، حریر و ابریشم (براى مردان) استفاده کند.

و از طرفى باید حلال و غیر غصبى بودن آن را احراز کند.

همچنان که مکان نمازگزار نباید غصبى و دزدى بوده باشد.

یا اینکه نماز او مانع از عبور و مرور مردم بوده باشد نمازگزار وظائف و آداب فراوان دیگرى مانند وقت شناسى، قبله شناسى را دارد که در رساله‏هاى علمیه به تفصیل مورد بحث و گفتگو قرار گرفته است.

پس نماز در عین یک عمل واحد اسلامى بودن در همان حال، میزان و شاخص دهها و صدها عمل الهى دیگر نیز مى باشد. (3)

در نماز باید لباس و مکان و آبى که براى غسل و وضو استفاده مى شود حلال و طبق دستور اسلام باشد و اگر دگمه یا نخى از لباس یا قطره اى از آبى که براى نماز مصرف مى شود از طریق نامشروع تهیه شده باشد نماز باطل است.

جالب اینکه اگر بخواهیم نماز و دعاى ما قبول واقع شود باید لقمه اى را که مصرف مى کنیم نیز حلال باشد.

آرى همانگونه که هواپیما براى پرواز، بنزین مخصوص مى خواهد، پرواز معنوى انسان نیز لقمه حلال لازم دارد. (4)

 

یعنى اسلام، پرستشى را که در آن حقوق اجتماعى محترم نباشد، قبول ندارد. (5)

پی نوشته ها :

1- الفتح، 29.

2- مقاله: «تأثیر نماز در مسائل اجتماعى، سیاسى و فرهنگى»، میثم شرفى.

3- سیرى در اسرار نماز، عقیقى بخشایشى، ص 24-40.

4- یکصد و چهارده نکته درباره نماز، محسن قرائتی، ص 80.

5- نگرش نوین به زیباترین پرستش، بر محور نهج‏البلاغه، حسینعلى مصدقیان، ص 60-64.

 


برچسب :
نوشته شده در چهارشنبه 1395/3/26 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
نماز، عامل وحدت اجتماعی

نماز، عامل وحدت اجتماعی

بیشتر اختلافات و کشمکشها در میان مردم از آن رو پیش مى‏آید که اغلب با مقاصد همدیگر تفاهم و آشنایى پیدا نمى‏کنند. همانند مضمون داستان مثنوى مولوى پیش مى‏آید که چهار نفر نام انگور را هر کدام با لغتى مى‏گفتند و با هم سر عنوان خواسته‏ى خود منازعه داشتند که با ارائه عین مورد ادعا اختلافات خاموش گردید.

 اگر همه‏ى افراد در مسیر زندگى با روحیات و عواطف و تمایلات همدیگر آشنایى و تفاهم پیدا نمایند عداوتها و کینه‏ها و اختلافات و کشمکش‏ها تا حدود فراوانى تبدیل به مهر و عطوفت و محبت و صمیمیت خواهد شد...

اسلام براى هماهنگ ساختن تمام شئون زندگى و ایجاد الفت میان طبقات و اقشار گوناگون و متفاوت اجتماعى برنامه‏هاى هماهنگ و دستورهاى متحد و یکنواختى را تشریع فرموده است که نماز نمونه‏اى از آنها است.

پیروان اسلام همگى بالاتفاق وظیفه دارند شبانه روز چندین بار به صورتهاى فردى یا اجتماعى نماز بپا دارند و کلمات و دعاها از جمله ایاک نعبد و ایاک نستعین و اهدنا الصراط المستقیم... را به زبان آرند و از خداوند متعال هدایت و سعادت همگانى را درخواست نمایند بر اساس ایجاد تفاهم و هماهنگى، در میان قشرها و سطوح مختلف اجتماعى است که هر کس در هر موقعیت و شرایط در فکر وحدت در طلب خیر براى سایر افراد و ابناء نوع بشرى از برادران اسلامى مى‏باشد و ایجاد وحدت حقیقى با دیگر برنامه‏ها جز نماز، امر عملى نیست.

نماز یک برنامه وحدت بخش عملى در میان تمام مسلمانان جهان مى‏باشد به ویژه آنکه این عمل عبادى به صورت جماعت و جمعه و به صورت عمومى و همگانى برگزار گردد. که درست مفاهیم عبادت مى‏کنیم، کمک مى‏طلبیم، ما را به راه راست هدایت، مصداق عینى و عملى پیدا نماید. (1)

«طبق نظر قرآن کریم شرط وحدت اسلامى و برادر ایمانى شدن، نماز خواندن است.»(2)

یعنى با این تذکر نماز رکن تشکیل یک واحد اجتماعى اعتقادى است که ابتدا برادر ایمانى شکل گرفته و سپس بر اساس آن وحدت ایجاد مى‏شود و جامعه‏اى بر اساس آن تشکیل مى‏شود که سرلوحه آن نماز و عبادت است.

امام ‏على ‏علیه السلام خطاب به کوفیان فرموده‏اند:

«پس در حالات گذشتگان و مؤمنان پیش از خودتان نیک بنگرید، چگونه بودند زمانى که گروه‏ها، گرد هم آمده (خُلق و خوها موافق و مجتمع)، خواهش‏ها سازگار، دل‏ها راست، (آرا همگون)، دست‏ها پشت سر هم، شمشیرها یار یکدیگر، نیایش‏ها و بینش‏ها، فرو رونده و ژرف‏نگر، و اراده‏ها، یکى و تصمیم‏ها هماهنگ بود؟

آیا (به سبب این بینش و اتحاد)، خداوندانِ قدرت سرزمین‏ها و مالک گردن‏هاى مردم دنیا نبوده‏اند؟ حال، به آن چه در پایان کارهایشان به سوى آن گرویدند، خوب بنگرید، هنگامى که جدایى پیش آمد، پیوستگى و سازگارى، پراکنده گردید، و سخن زبان‏ها و اعتقاد دل‏ها دوگانه گشت، چون ستیزیدند، گروه‏گروه شدند، و چون جنگیدند، پراکنده شدند، در نتیجه، خدا جامه شرافتى را که به آنان اعطا کرده بود از تنشان بر کند و خوشى و فراوانى نعمت خود را از آنان ربود، و داستان‏ها و سرگذشت‏هایشان براى پند پذیرانتان در میان شما بر جا ماند.» (3)

 

نماز باعث هم‏آوایى جهان هستى و نمازگزار با یکدیگر مى شود. کلیه اشیاء در جهان هستى در حال تسبیح خداوند هستند.(4)

«مولاى متقیان علیه السلام فرمود: هنگامى‏که انسان مشغول نماز است، بدن و لباسش و آنچه در اطراف اوست تسبیح خدا مى‏گوید.» (5)

بدین جهت، بجاآوردن نماز، پرستش، کرنش و ثناى معبود هم‏آوایى با جهان هستى است.

هر سپاه و سازمانى براى الهام استقامت و ثبات، سروشى را به سربازان و پیروان خود مى‏آموزد، که هر صبحگاه و شامگاه، با سرودن آن، روحیه‏ى مقاومت را در جان‏هایشان به هیجان آورند و عزم و اراده خویش را آهنین سازند. سپاه هستى و ذراتى که به ظاهر خاموش و بى‏صدا مى‏نمایند، سرود پایدارى در فرمانبردارى از آفریننده را هر صبح و شام مى‏سرایند:

 

جمله‏ى ذرات عالم، در نهان‏

با تو مى‏گویند روزان و شبان‏

 

ما سمیعیم و بصیریم و هشیم‏

با شما نامحرمان، ما خامشیم‏

 

چه، شما سوى جمادى مى‏روید

محرم جان خدادان، کى شوید؟

انسان‏ها نیز به عنوان محور نظام خلقت، همنوا با سایر ذرات وجود، صبح و شام خود را با سرودن سروش ستایش و سپاس و اعلام وفادارى در اطاعت از خالق هستى آفرین، سپرى مى‏کنند. این سرود که در آن، تقیّد به مهم‏ترین نکات عقیدتى، اخلاقى، عاطفى، سیاسى و... دیده مى‏شود، روح سازش ناپذیرى با طاغوت‏ها و گمراهان، و پایبندى به نظام اخلاقى مشخص را در انسان تقویت مى‏کند. (6)

 

نماز باعث زنده ماندن و تقویت دین، حافظ قرآن (7) گسترش دهنده شعور اجتماعى، عامل بالندگى فردى و جمعى نمازگزاران و ایجاد کننده قدرت فردى و جمعى در نمازگزاران مى‏باشد.

نماز، بخصوص بصورت جماعت انسجام دهنده اجتماع است.

وسیله برائت از مشرکین(8) و ایجاد کننده جنبش اجتماعى است.

پی نوشته ها :

1- سیرى در اسرار نماز، عقیقى بخشایشى، ص 37-38.

2- سوره مبارکه توبه، آیه 11.

3- نهج‏البلاغه، خطبه 234.

4- سوره مبارکه اسراء، آیه 44 و سوره مبارکه رعد، آیه 13.

5- میزان الحکمه، ج5، ص377.

6- پرستش آگاهانه، محمدرضا رضوان‏طلب، ص50-51.

7- ر. ک به از ژرفاى نماز، مقام معظم رهبرى، ص15-16 و تفسیر سوره حمد، سید مرتضى شبسترى، ص14.

8- صد و چهارده نکته درباره نماز، ص93 و تفسیر نماز، قرائتى، ص49.

 


برچسب :
نوشته شده در چهارشنبه 1395/3/26 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
دو رکعت نماز حاجت...

امام صادق علیه السّلام: هرکـه درست وضو بگیرد و دو رکعت نماز بگزارد و رکوع و سجود آنها را به طور کامل به جا آورد ، سپس سلام گوید وخداوند عزّ وجلّ و رسول خدا را مدح کند و آن گاه حاجتش را بخواهد هر آینه آن را در جای خود جسته است و هر که خیر را در جایگاهش بجوید ناکام برنگردد .


منبع: میزان الحکمه 4، صفحه


برچسب :
نوشته شده در چهارشنبه 1395/3/26 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
«سامی یوسف» از ماجرای نمازخوان شدن خود می‌گوید

  «سامی یوسف» از ماجرای نمازخوان شدن خود می‌گوید

 
خبرگزاری فارس: «سامی یوسف» خواننده مسلمان اهل انگلستان از روزهای جهالت، سردرگمی و در نهایت ایمان قلبی‌اش به دین اسلام و نقش موثر خانواده «شیخ راشد الغنوشی» رهبر مسلمان تونس در این مسیر می‌گوید.

به گزارش خبرگزاری فارس، سامی یوسف ۳۱ ساله تیر ۱۳۵۹ در تهران متولد شد، او تهیه‌کننده، آهنگساز، ترانه‌سرا و خواننده‌ مسلمانی است که از سه سالگی در انگلستان زندگی می‌کند و همواره در ترانه‌هایش به مضامین اسلامی پرداخته است،مجله تایم او را «بزرگترین ستارهٔ راک جهان اسلام» و مجله گاردین از او به عنوان «ستاره راک مقدس» یاد کرده است.

«سامی» که طی سال‌های اخیر چند ترانه نیز به زبان فارسی خوانده است در مصاحبه با مجله انگلیسی زبان «اِمل» می‌گوید: اصالت من آذری است و اگرچه آذری‌ام خیلی خوب نیست، هنوز در خانه به این زبان صحبت می‌کنم، البته من به زبان‌های انگلیسی و فارسی هم صحبت می‌کنم و تلاشم بر این است که زبان عربی را نیز به خوبی یاد بگیرم و یک سال آینده را نیز برای مطالعات اسلامی در مصر خواهم گذراند.

«سامی» که جوان‌ترین فرد خانواده است، هم‌اکنون با پدر، مادر خواهر و برادرش زندگی می‌کند و زندگی‌ روزانه‌اش به دو بخش کار و مطالعه تقسیم شده است، او که همواره در کارهایش سعی کرده به تبلیغ دین اسلام و زیبای‌هایش بپردازد، درباره رسیدن به درک واقعی از اسلام می‌گوید: رسیدن من به چنین درکی سال‌ها به طول انجامید، زمانی که خیلی جوان بودم درک من از اسلام به تبلیغات منفی محدود می‌شد که توسط رسانه‌های غربی منتشر می‌شد ولی از همان دوران کم‌کم سوالات زیادی در ذهنم به وجود می‌آمد که دیگر مسلمانان قادر به پاسخگویی نبودند و من بزرگ می‌شدم در حالی که به شدت از اینکه واجباتم را به جا نمی‌آوردم عذاب وجدان داشتم.

وی اینگونه ادامه می‌دهد: سرانجام زمانی که ۱۵ سال بیشتر نداشتم، خانواده «شیخ راشد الغنوشی» (یکی از رهبران اسلامی تونس) با ما همسایه شدند و پسرش نیز با من هم‌مدرسه‌ای شد. از آن به بعد من و او صبح با هم به مدرسه می‌رفتیم و بعدازظهرها نیز در خانه ما به بحث و گفت‌وگو درباره مذهب، سیاست و تاریخ می‌‌پرداختیم.

این خواننده محبوب اسلامی ادامه می‌دهد: من دوران حساسی را پشت سر گذاشتم، چند روز نماز می‌خواندم و دوباره چند روزی دیگر نمی‌خواندم و خانواده غنوشی در عین آنکه خیلی روی این مسائل حساس بودند هیچ‌گاه مرا به انجام کاری اجبار نمی‌کردند، خلاصه این دوران تا دهه پیش ادامه داشت تا آنکه من خواندن نماز آن هم ۵ نوبت در روز را به صورت مستمر شروع کردم و پس از مدتی دیدم که چقدر نسبت به این مسئله احساس خوبی دارم و پس از آن در سال ۲۰۰۲ در دوره‌های تجدید ـ که توسط موسسه تحقیقی اسلامی دوحه برگزار شد ـ شرکت کردم و این دوره باعث شد تا با استحکام بیشتری به دین اسلام روز بیاورم، من در این دوره یاد گرفتم که انسان به دنبال دانش نمی‌رود که فقط برای خودش سودمند باشد بلکه باید برای کمک به خود و دیگران در جست‌وجوی دانش باشیم.

«سامی یوسف» می‌افزاید: شرکت در این دوره مثل این بود که دارم یک رویای شیرین می‌بینم، برای یک ماه میان کسانی زندگی کردم که پیش از این هیچ‌گاه آنها را ندیده بودم و روح عشق و برادری آنچنان ما را به هم پیوند داده بود که من تاکنون چنین چیزی را میان اعضای هیچ خانواده‌ای ندیده بودم، کمی بعد با موسسه انتشاراتی «نشید» آشنا شدم و همکاری‌ام را شروع کردم. نشید موسسه‌ای است که دو هدف را دنبال می‌کند: اول؛ گسترش پیام اسلام، و دوم؛ تشویق جوانان به آنکه به دین و ایمانشان افتخار کنند.

وی در پایان این مصاحبه گفت: اسلام انسان بر آن می‌دارد تا در همه زمینه‌ها بهترین باشند و ما با بهره گرفتن از مضامین اسلامی باید تلاش کنیم در تمام عرصه‌های زندگی به عنوان انسانی مسلمان بهترین باشیم.


برچسب :
نوشته شده در سه شنبه 1395/3/25 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
معرفی فهرستی کتابهای نماز(460جلد)
1. آخرین پیام، حکایت های نماز: مریم جمشیدی، سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی، انتشارات مدرسه، تهران، 1379.
2. آسمانه، نماز در اسارت، خاطرات آزادگان کشور: ستاد آزادگان استان سمنان: محمد حسن مقیسه، سازمان تبلیغات اسلامی، تهران.
3. ارکان اسلام شامل آیات، روایات، قصص و حکایات: محسن غفاری، پیام آزادی، تهران، 1379.
4. اشتیاق حضور «مجموعه خاطرات نماز شهیدان»: اسفندیار مبتکر سرابی، ستاد اقامه نماز، تهران، 1380.
5. اولین نماز (خاطرات کودکان و نوجوان)؛ محمد بکائی، حمیدرضا شاه آبادی، سازمان تبلیغات اسلامی، تهران، 1376.
6. بهترین پناهگاه، حکایات و داستان های نماز: رحیم کارگر، محمد یاری، ستاد اقامه نماز، قم، 1374.
7. بهترین نماز: رضا شیرازی، پیام آزادی، تهران، 1373.
8. بهشت کوچک، خاطرات دانش آموزان یزدی از باغ سبز ایمان، نماز: ستاد اقامه نماز سازمان آموزش و پرورش استان یزد، براثا، یزد، 1381.
9. به عشق محبوب قصه های شیرین نماز: جواد نعیمی، جلیل، مشهد، 1382.
10. پیش از نماز: مصطفی محمدی، سازمان تبلیغات اسلامی، تهران، 1371.
11. تا به اولین نماز: عیسی جمالی فردابه، تهران، 1382.
12. ترنم بهاری، مجموعه ای از خاطرات نماز در اسارت: ستاد اقامه نماز سازمان آموزش و پرورش استان یزد، براثا، یزد، 1381.

برچسب :
نوشته شده در دوشنبه 1395/3/24 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
ارزش و اهمیت نماز در داستان

بدیهی است نماز نیز همچون هر پیام مستقیم یا غیرمستقیم دیگر باید در دل داستان بنشیند و دراماتیزه شود که این همت هنرمندان والای رسانه را می طلبد. موارد زیر نمونه هایی است که برنامه سازان محترم بهتر از آنها را نزد خود بسیار دارند.

الف) نماز و شخصیت های داستان

یک ـ می توان در تحول شخصیت و گره گشایی داستان و ماجرای دراماتیک از نماز و یاد خدا بهره گرفت.
دو ـ می توان در گره افکنی و ایجاد مشکل، از مسئله سبک شماری و غفلت از نماز بهره برد.
سه ـ می توان بین علل انحطاط شخصیت منفی و ترک نماز و سبک شماری و عدم حضور وی در مسجد ارتباط به وجود آورد.
چهار ـ در امر شخصیت پردازی داستان های ایرانی معاصر و یا اسلامی، شخصیت های بی رنگ و خاکستری (اکثریت) هم نماز بخوانند.
پنج ـ در طول داستان انجام فریضه نماز امری متداول باشد با تأکید بر مقدمات؛ برای مثال گاهی تنها آستین بالا بزنند و یا به دنبال جای نماز باشند و یا در تلاش برای جهت یابی قبله و یا یافتن مسجد و محل مناسب نماز باشند.
شش ـ در روند داستان به تأثیر نماز بر موفقیت قهرمان و شخصیت اصلی فیلم تأکید شود.
هفت ـ در روند داستان به نیرو، شادابی و امید گرفتن قهرمان یا شخصیت های مثبت از نماز تأکید شود.

برچسب :
نوشته شده در دوشنبه 1395/3/24 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
آسیب شناسی نماز در اجتماع
اگر کمی در نمازهایی که امروزه در جامعه دینی ما بر پا می شود دقت کنید، خواهید دید که فرهنگ نماز، تا چه اندازه تضعیف شده است.1 متأسفانه، نمازگزاری از مسیر واقعی خود که باید به انس با نماز بینجامد، خارج و در حرکات خشک و بی روح ظاهری خلاصه شده است؛ یعنی نماز، بدون حضور قلب برپا می شود. از این رو، آثار نماز به چشم نمی خورد. برخی افراد با این که سال ها نماز به جا آورده اند، ولی آثار ملکوتی و فراجهانی نماز در اعمال و رفتار آن ها مشاهده نمی شود و تفاوت چندانی با بی نمازها ندارند.
حتی در برخی موارد، نمازگزاری به طور درست و کامل انجام نمی شود؛ یعنی نماز از نظر ظاهر هم به درستی برگزار نمی شود و در اجزای نماز کاستی هایی وجود دارد. نمازگریزی، هم در بعد باطنی نماز و هم در بعد ظاهری آن، یکی از آسیب های اجتماعی است؛ یعنی نمازگریزی از نظر کمی و کیفی در واقع بیشتر نمازهای جامعه ما در مرحله نمازگزاری باقی مانده است و آسیب شناسی نمازگزاری در این راستا مهم است. از این رو، پرداختن به بحث نمازگریزی برای شناسایی و علت یابی و رفع این آسیب، قابل توجه است.
پی نوشت ها:

 


برچسب :
نوشته شده در يکشنبه 1395/3/23 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
برنامه های آموزشی نماز برای کودک و نوجوان در صدا و سیما
یک ـ تأمین متن در خصوص نماز از زوایای گوناگون در ابعاد قابل درک برای مخاطب (این مطلب با قلم کودکانه و بیان آن با زبان کودکانه برای مجری کودک بسیار حائز اهمیت است).
دو ـ آموزش نماز در قالب ورزش ها، تفریحات و... با استفاده از فرازهای نماز.
سه ـ
معرفی کتاب نماز برای مقاطع سنی کودکان و نوجوانان.
چهار ـ آموزش نماز در قالب زیرنویس یا پیام مجری برای برنامه های کودک و نوجوان با روش های مختلف، برای مثال با برجسته کردن این جمله خبری من نماز می خوانم؛ زیرا نماز:
ـ اولین سؤال در قیامت (بحارالانوار، ج 83 ، ص 25 ـ امام باقر علیه السلام)؛
ـ شرط قبولی سایر اعمال نیک (وسائل الشیعه، ج3، ص23 ـ حضرت رسول صلی الله علیه و آله)؛
ـ پایه و اساس دین (همان)؛
ـ بهترین عبادت (جامع احادیث الشیعه، ج 4، ص 5 ـ امام رضا علیه السلام)؛
ـ مهم ترین و آخرین وصیت پیامبران به مردم (میزان الحکمه، ج5، ص 397)؛
ـ بهترین عمل در نزد خداوند (همان، ص 468 ـ امام علی علیه السلام)؛
ـ نشانه مسلمانی و پرچم اسلام (حضرت رسول صلی الله علیه و آله؛ العمال، ج 7، ص 279)؛
ـ مهم ترین واجب الهی (حضرت رسول صلی الله علیه و آله؛ بحارالانوار، ج 77، ص 127)؛
ـ به مانند سر برای دین (حضرت رسول صلی الله علیه و آله؛ العمال، ج 7، حدیث 18972)؛
ـ نشانه شیعه واقعی (امام صادق علیه السلام)؛
ـ نردبان ترقی انسان به درجات بالاتر(حضرت رسول صلی الله علیه و آله؛ جامع احادیث الشیعه، ج 4، ص 22)؛

برچسب :
نوشته شده در جمعه 1395/3/21 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
تنها با یاد خدا دل‌ها آرام می‌گیرد

(هدایت شدگان) کسانی هستند که ایمان آورده و دل‌هایشان به یاد خدا آرام می‌گیرد. بدانید که تنها با یاد خدا دل‌ها آرام می‌گیرد.

الا بذکر الله تطمئن القلوب

آیه 28 سوره رعد:

الَّذِینَ ءَامَنُواْ وَتَطْمَئِنُّ قَلُوبُهُم بذکرِ اللَّهِ أَلَا بذکرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ

(هدایت شدگان) کسانی هستند که ایمان آورده و دل‌هایشان به یاد خدا آرام می‌گیرد. بدانید که تنها با یاد خدا دل‌ها آرام می‌گیرد.

* یاد خدا تنها به ذکر زبانی نیست، اگر چه یکی از مصادیق روشن یاد خداست، زیرا آنچه مهم است یاد خدا بودن در تمام حالات، خصوصاً در وقت گناه است.


برچسب :
نوشته شده در جمعه 1395/3/21 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر
اکسیر بندگی/نماز حضرت جعفر طیار، فضیلت و آثار

باتأمل در سیره بزرگان علم و معنویت، عالمان ربانی مانند ملاحسینقلی همدانی ها1 و علامه قاضی ها2 و بهجت ها4درمی یابیم این واصل شدگان به حریم قدس، روزگار خود را به عبادت خداوند گذرانده و نیک دریافته اند که برای عبادت خدا آفریده شده اند3 و راه رسیدن به یقین و مدارج عالی معرفت، عبادت خداوند است،4 لذا به پیروی از اهل­ بیت:اینان نیز به عبادات و مستحبات، اهمیت بسیار می داده ­اند. این اسوه های بندگی، با وجود آن که عامل نجات را فضل و رحمت خداوند می دانسته اند، از وظیفه بندگی، غافل نمی شدند.

گرچه وصالش نه به کوشش دهند

هر قدر ای دل که توانی بکوش

(حافظ)

گویا کلام امیر عارفان و عابدان، امیر مؤمنان7را به جان دریافته اند که فرمود:

لا تَکُن مِمَّن یَرجو الآخِرَةَ بِغَیرِ العَمَلِ ... یُحِبُّ الصّالِحینَ و لا یَعمَلُ عَمَلَهُم، و یُبغِض ُ المُذنِبینَ و هُوَ أحَدُهُم ... یُقَصِّرُ إذا عَمِلَ، و یُبالِغُ إذا سَألَ ... فهُوَ بِالقَولِ مُدِلٌّ ، و مِنَ العَمَلِ مُقِلٌّ؛ 5

از کسانی مباش که امید سعادت آخرتی دارند؛ اما اهل عمل نیستند.... صالحان را دوست دارند؛ اما اعمال آنان را انجام نمی دهند. از گنه کاران نفرت دارند؛ اما خود نیز از آنان هستند.... هنگام عمل، کوتاهی می کنند و هنگام دعا، زیاده خواهی. پس او به گفتار و سخن ناز می فروشد (و همگان را موعظه می کند)؛ ولی هنگام عمل، کم کار است.

آری؛ اینان کسانی هستند که با عبادت خدا و سجود و رکوع پیوسته، قدم به قدم پله های رشد را طی کرده و قطره قطره، دریایی از معارف و علوم الهی را در جان خود پدید می آوردند. نه تحصیل و تدریس، ایشان را از عبادت خدا باز می داشت و نه خانواده و فرزندان و مراجعان. مجاهدان روز بودند و سینه گدازان شب. آن چنان لذتی می چشیدند که حاضر نبودند سحرخیزی یک شب را با سلطنت دنیا عوض کنند.


برچسب :
نوشته شده در جمعه 1395/3/21 توسط rasoul1517 | لينك ثابت | (0) نظر

X