1- شهید محمدضا احمدی:
دست از قرآن، نماز جماعت و جمعه بر ندارید چون خوشبختی و آینده شما در آن نهفته است.
2- شهید محمدرضا ادهم:
راههای اعلام همبستگی ما با اسلام و انقلاب این است که در نماز جماعت و در مساجد شرکت کنیم و نماز جمعه را هر چه با شکوهتر برپا کنیم.
3- شهیدعلی اصغر پرورده:
برادران مسلمان و خواهرانم، نماز معیار قبولی طاعتهاست، پس نماز جماعت را ترک نکیند. شما فکر میکنیدکه شهدا از چه طریق به این سعادت رسیدهاند. مطمئن باشید که از طریق همین نماز جماعتهاست.
4- شهید علی اصغر پناهزاده:
نمازهای جمعه را که عامل وحدت مسلیمن است هر چه با شکوهتر برگزار کنید و از شرکت در آن غافل نباشید.
5- شهید محمدنبی تقوایی:
نماز جمعه و جماعت را که مظهر وحدت و روشنگری است؛، بدون عذر شرعی رها نکیند.
6- شهید مهدی تقوایی:
مردم قهرمان، سعی کنید که اتحاد خود را با شرکت در نماز جمعه و اجتماعاتی از این قبیل اعلام کنید.
7- شهید غلامحسین جعفری مرزام:
سنگری به استقامت سنگر مسجد هرگز ندیدهام و کسی نخواهد دید. این بزرگ سنگر را حفظ کنید. در نماز جماعت که پشت دشمن خارجی و داخلی را میشکند، حاضر شوید.
8- شهید ابوالقاسم حجتی:
رمز پیروزی انقلاب اسلامی توحید بود و نماز جمعه و جماعات تجلی توحید است. سعی کنید مساجد خالی نگردد.
9- شهید حسن شریفی:
نماز جمعه و دعاهای کمیل را خالی نگذارید چون همین دعاها و نمازهاست که ارتباط ما را با خدا بیشتر میکند و قلبها نسبت به هم نزدیکتر میشوند.
10- شهید محمدرضا شکوری:
نماز جماعت و نماز جمعه را به خوبی و با شکوه انجام دهید. زیرا که قلبها متصل شده و کینهها را از میان برود و در نتیجه دشمن نمیتواند این قلبهای بهم فشرده و استوار را از هم جدا کند و این اتحاد شما باعث میشود که وحشتی عظیم در دل آنان بیفتد.
11- شهید حسن شهرابی:
همیشه رضای خدا را در نظر بگیرید و نماز جمعه و جماعات را فراموش نکنید.
12- شهید علی اکبر علیئی:
سنگر انقلاب، نماز جمعه است. این مکان مقدس و شریف خار چشم تمام دشمنان است.
13- شهید محمدغریب بلوک:
پیام من به امت حزب الله این است که نماز جماعت را بپا دارند که ما برای نماز میجنگیم.
14- شهید علی رضا فتحیانی:
وصیت من به ملت مسلمان، غیور و عزیز این است که به یاد خدا و با نام خدا و در راه خدا باشید و بری خدا زندگی کنید و نماز جماعتتان را به پا دارید و فراموش نکیند که دنیا به آخر میرسد.
15- شهید تقی قنبری:
سفارشی دارم و آن اینکه برادران و خواهران در نماز جمعه و جماعت شرکت داشته باشید و با هم مهربان و در حق یکدیگر گذشت داشته باشید.
16- شهید مجید کمالپور:
به خوهران و برادرانم توصیه میکنم که به خدا بیشتر توسل جوئید. دعای کمیل، نماز جمعه، دعای توسل را از یاد نبرید و به نماز جماعت بیشتر اهمیت دهید.
17- شهید علی اکبر گیوهچی:
در نماز جماعت و دعای کمیل شرکت کنید که خار پشمی برای دشمنان اسلام باشید.
18- شهید علی اکبر مؤذنی:
ملت مسلمان ما آنهایی هستد که در سیل خروشان مشتاقان الله، در نماز جمعه شرکت میکنند.
19- شهید حجت الاسلام و المسلین عبدالله میثمی:
دشمنان ما تمام کوششان این است که ما را از صحنه کنار بزنند و بهترین تشکّل ما برای نمایش حضور مردم در صحنه نماز جمعههای ماست و اینها درصدد آن هستند که این اجتماعات خدایی- سیاسی را از ما بگیرند.
20- شهید رضا نصرتی گورتانی:
هر کس نماز جمعه را عمداً ترک کند و نرود مسئول خون شهداست.
21- شهید علیرضا یزدی:
نماز جمعه، دعای کمیل و مناجات با خدا و طلب یاری از خدا را فراموش نکنید زیرا تمام پیروزیها و موفقیتهای ما بواسطه امدادهای غیبی است.
منبع: سایت راسخون
محمود حسین پور
شهید رجبعلى عرب پس از نبرد در منطقه مبارزه به داخل سنگر استراحت مى آمد ومقدار کمى استراحت مى کرد و اکثر اوقات باقى مانده را نماز مى خواند.
وقتى همسنگرى ها به او مى گفتیم که چرا این قدر نماز مى خوانى ؟ او در جواب ما مى گفت : هر چه که بعد از سن تکلیف در دوران ستم شاهى پهلوى نماز خوانده ام همه را دوباره مى خوانم و همه آن ها را قضا مى کنم .
این اعتقاد بسیار خوب او بود که حالا در صحنه جنگ بهترین فرصت جهت تقرب بهدرگاه الهى و کسب مقامات عالیه است . به همین دلیل ارزش این نمازها را مى
دانست و به خدا عشق مى ورزید.
کتاب نماز عشق/ ابوالفضل دربانیان
نماز شب او هرگز ترک نمی شد. به عبادت عشق می ورزید. مشتاقانه در دعای توسل و کمیل شرکت می کرد. بروجردی در سخت ترین شرایط و در مقابله با دشوارترین کارهای جنگ به حبل المتین نماز و دعا چنگ می زد. روزی فرماندهان درباره عملیاتی که قرار بود در نزدیکی مهاباد انجام شود، به شور نشستند. سرانجام، هیچ کس نتوانست راهی پیدا کند. برنامه ها، مثل کلاف سر در گم شده بود. ناگهان بروجردی رو به قبله نشست و با قلبی شکسته و چهره ای غمگین، اما سرشار از امید گفت: «خدایا! می دانی که ما هیچ کاره ایم و ذهن و فکرمان قاصر است. بی توجه تو هیچ کاری از ما ساخته نیست. خدایا! خودت فرجی حاصل کن و ما را از این سرگشتگی نجات بده». همگی آنها شب خوابیدند و نزدیک صبح با صدای تلاوت قرآن بروجردی بیدار شدند و ایستادند و گره کور آنان پس از نماز صبح، به وسیله بروجردی باز شد. فردای آن روز، بروجردی در قرارگاه حمزه سیدالشهداء علیه السلامدر جلسه مشترک فرماندهان ارتش و سپاه، طرح عملیات را توجیه می کند که با استقبال گرم فرماندهان روبه رو می شود.1
عبادت شبانه شهدا
شهیدی در حالت نماز شب خواندن
صبح روز بعد از والفجر که برای انتقال شهدا و بقیه مجروحان به منطقه رفته بودیم با صحنه عجیب وی رو برو شدم.
در بین شهدا شهیدی بودکه دیشب مجروح شده بود. این شهید روی سجادهای نشسته بود. قرآن و مهرش روی سجاده بود و هر دو دستش شدیداً مجروح شده بود او با این حال شهید شده بود.از خودم پرسیدم اینها با این وضع هم نماز شبشان را ترک نکردند. ما کجای راه هستیم؟
اقتدا
یک شب موقع نماز مغرب و عشا به محمدعلى اصرار زیادى کردیم که جلو بیاید تا به او اقتدا کنیم ، ولى محمدعلى قبول نمى کرد. چندى گذشت ، یک دفعه مکثى کرد و گفت: «مى ترسم این جلو نرفتن و قبول نکردن من دسیسه شیطان باشد و لذا به خاطر مبارزه با شیطان، امام جماعت شما را قبول مى کنم». این آخرین نمازى بود که ما به محمدعلى اقتدا کردیم.
(از مجموعه خاطرات پرونده فرهنگى شهید)
منبع: نرم افزار نیاز، نسخه 1، ستاد اقامه نماز.
شبهای شهید صالحی
شهید عباس صالحی مشغول حفر زمین بود، گفتم چه می کنی؟ گفت قبر می کنم. کمکش کردم. حفره ای شد به عمق دو متر. طوری که دو نفر راحت بتوانند در آن بنشینند. شب ها "شهید عباس صالحی" با چراغ قوه می رفت آنجا و با خدای خویش راز و نیاز می کرد. ترنم عشق، قرائت قرآن نجوای مناجات علی گونه در دل شبها، زیبا بود و شنیدنی. نماز شب و نغمه های سوزناک نیمه شبش، دلها را می ربود چرا که خود دل خویش را به معبودش سپرده بود و راه رسیدن به وصال او را، راه شهادت برگزیده بود. و چه خاطره انگیز است یاد شبهای شهید عباس صالحی!
منبع: کتاب نماز شهیدان و شهیدان نماز، سیدمصطفی علوی؛ رضا حاجی آبادی، تهران، انتشارات سفیر اردهال.
باطن نماز
ابوبصیر از شاگردان معروف امام باقر و امام صادق (علیهم االسلام) است نقل می کند: «وقتی بنده مؤمن از دنیا رفت، شش صورت نورانی به همراه او وارد برزخ و قبر می شوند، این شش صورت او را از آسیبها از شش جهت محافظت می کنند، آن کس که طرف راست این بنده مؤمن قرار گرفته در معرفی خود می گوید: «من نمازم».
باطن نماز ،یعنی همین صورت نورانی که در قبر طرف راست عبد مومن قرار می گیرد و می توان او را در برزخ دید و با او سخن گفت و از او شفاعت طلبید، نماز نمونه است، همه عبادت بر همین منوال است». (کتاب حکمت عبادات، ص 110)
پس نماز و دیگر عبادات همه نورند، اما اینکه چگونه باید از این نور و روشنایی بهره گرفت و در تمامی مراحل زندگی آن را بکار بست نیاز به تفکر و تدبر دارد.
منبع: کتاب نماز شهیدان و شهیدان نماز، سیدمصطفی علوی؛ رضا حاجی آبادی، تهران، انتشارات سفیر اردهال.
دو گروه نماز خوانند اما ...؟
در هنگامه نبرد حق و باطل (ایران و عراق)، عده ای جان بر کف، مهیای نبرد به صفوف رزمندگان پیوستند. عده ای به بهانه های مختلف هرگز به صفوف راهیان نور ملحق نشدند.
کم نبودند افرادی که تمام فعالیت آنها بین آشپزخانه و محل «قضای حاجت» سپری می شد. اینان در زمان جنگ نه خدمتی کردند، نه چیزی فهمیدند و نه دانستند که آمدن به این دنیا بهر چه بود اما هر دو گروه نماز می خوانند.
نماز یک جوان رزمنده، بامعنا بود و راهی به سوی داشت.
بشنوید از یکی از مهاجرین الی الله که در حیات مادی خود، راجع به نماز چگونه سخن گفت:
«زندگی واقعی در همین سنگرهاست از همین نمازهایی که در سنگرها برپا می شود و انسانهای پاک واقعی که مدتها دنبالشان بودم در اینجا هستند ...». (شهید مجید آذری، نجف آباد، کد شناسایی 10097590)
راستی به قول امام خمینی (ره)، «خدا با دلهای آنها چه کرده» و در نماز چه دیدند که اینگونه قضاوت می کنند؟ و در ادامه گفت: «راستی چه زیباست عشق بین انسان و خدا».
منبع: کتاب نماز شهیدان و شهیدان نماز، سیدمصطفی علوی؛ رضا حاجی آبادی، تهران، انتشارات سفیر اردهال.